Dr. Jekyll & Mr.Hyde?

Ibland undrar man.

I söndags på ridhusträningen var Aquiro allt annat än fokuserad. Han är tydligen svag för långhåriga svarta hundar, det kryllar av såna där. Eller så var det nån tik som skulle/hade löpt eller så var jag bara ofukuserad, Pär var ju med & filmade, som tur var filmade han mest Helene & Torsten som är fantastiska! Men han var dryg hela den dagen, vi gick nämligen femman på Björnön på dagen.
Det enda som gick bra på träningen var platsliggning & platssittning, med störning i form av portugisiska vattenhundar, tillika hans nya kärlekar, som hoppade ett hinder bara några meter bort. Sen funkade även hoppet kanon. Men annars var det kontakt & sen kasta sig ut i kopplet åt alla håll & kanter.. suck!

Sen dagen efter, igår alltså, så hade vi kalas för Pär här hemma. Det var förutom vi 6 vuxna & 3 barn till. Först fick Aquiro vara i sovrummet då en av tjejerna är otroligt hundrädd, han var tyst & sov trots härj (han hade varit i garaget hela dagen, så det spelade nog in). Sen när det paret med barn gått så fick han såklart komma ut, då var det 4 vuxna & 2 barn kvar exkl mig & husse.

Barnen är ca 1år gamla. Ena går själv, den andra är på gång. Lilla skruttan som kan gå älskar Aquiro. Så jag håller koll på både barn & hund. Han lägger sig i sin bädd & äter på ett ben. Försöker ta det av honom eftersom lilltjejen vill klappa honom, han älskar ju barn så har inget emot det.. Men han vill verkligen gnaga på benet & får väl göra det då.. Jag & lilltjejen sitter vid honom & hon klappar lite på honom, han kunde inte bry sig mindre.

Har knappt någon vakinstinkt när det gäller saker eller mat/ben om jag är i närheten (undantaget märgben, som jag aldrig har framme om vi har besök). Helt otrolig hund! I lördags hade vi också barn på besök, då grävde Lukas, snart 3 år i hans matskål & matade honom, samt la alla hans ben i bädden. Aquiro följer efter barnen & har hela tiden ett vänligt & lugnt kroppsspråk, viftar på svansen & vill vara med dom små.

Såklart har jag eller någon annan uppsikt över barn & hund hela tiden. Jag fick ju vana efter Xerox (när han var dålig) att läsa kroppsspråk & reagera innan hunden hinner reagera. Så jag brukar vara den som är med allt som oftast. Dessutom är barnen väluppfostrade & föräldrarna jättebra på att säga till att man måste vara försiktig & inte störa hunden när den äter/sover & att klappa försiktigt osv. Så han har hittills bara bra erfarenheter. Grunden lades ju redan hos Petra, GULD med en uppfödare som har barn, förutsatt att det är snälla barn då..

Jag tycker att det är viktigt att inte allt ansvar läggs på hunden, vissa hundar vaktar, det ska respekteras, barnen ska inte vara i närheten när hunden äter, sover eller har någon sak som den kan tänkas vakta. Att jag låter barn komma nära Aquiros grejer/mat är för att jag hela tiden läst av honom & tagit det ett litet steg i taget, inte med det som mål att alla ska kunna greja med hans saker, men han har stor respekt för barn & jag tror att skulle det vara en vuxen som ville ha hans ben vet jag inte säkert om han skulle låta denne ta det. Vilket jag tycker är helt ok, bara jag kan ta vad jag vill från honom utan problem, vilket jag kan & alltid har kunnat.

Oj, vad långt det blev:)

Ska bara tllägga att jag är sugen på MH nu... Hoppas att hela kullen kan göra samtidigt, annars är det nog dags att boka snart:)


Första träningen i ridhus

I söndags tränade vi i ridhuset med Sura BK. Det var ett stort utbud av raser,  så roligt! Och såklart pinscher-maffian på plats!  Kan Surahammars BK vara Sveriges pinschertätaste brukshundsklubb? Änsålänge är vi, om jag räknat rätt, 4 ägare (plus ev heders/stöd/familjemedlemmar) med totalt 5 pinschrar, går en viss uppfödare med så dubblas nästan den siffran, vore superskoj:)

Jag trodde att Aquiro skulle vara katastrof, men jag var lugn & han var kanonduktig. Sålänge jag tränar dvs. Utanför ridhuset & även om jag inte kräver något av honom är han en riktig vilde, allt bus & härj ska ut.. Men på träningsplanen är han underbar att ha & göra med. Vi tränade mest kontakt & att ligga/sitta stilla, det var ju en hel del störning med alla hundar & människor. Tränade även lite smått på fjärren & något ställande, vilket funkade bra, förutom att han gärna går över till cirkuskonster på fjärren haha. Avslutade med trickträning, då gick svansen fortfarande i hög fart, efter totalt en timme i ridhuset (men vi vilade såklart emellanåt, tex så tränade jag Alwa litegrann).

Ska bli superskoj att träna i ridhuset varje söndag. Ser verkligen fram emot nästa gång. Sålänge så ska vi öva på vardagslydnaden som verkar ha kommit i skymundan, eller något liknande.. I vår vardag är han duktig, men i en vardag med så mycket störning är han en liten rackarunge.

Hade ingen fotograf med, men ska försöka mig på att få med ett stycke sådan på söndag. Kanske kan han även filma lite:)

Herr Hund

Igår var vi ute & åkte skidor, välbehövlig stimulans av både kropp & själ för lille buskotten. Jag har varit dålig nu & inte riktigt orkat med honom.. Hoppas på att bli piggare & så nu när jag börjar jobba igen. Är jobbigt för mig att gå ut när det är kallt &/eller rått pga smärtan.. 

Fick ju ett softbelt i julklapp av kärleken, så nu kan vi åka skidor, ut & springa mm mycket lättare, härligt!:)
Skidåkandet då, husse åkte före & jag efter med Aquiro, behövde inte så mycket uppmuntran, han tyckte att det var kanon! Jag åkte dels i spåren(stakade bara) & dels mellan, då jag skateade, men det var endel snö & alltså tungåkt, så då fick han kämpa lite, vilken liten fighter! Körde bara ett halvt varv (vilket inte är så långt, var bakom rocklunda på planerna där) men jag hade glömt mina ilägg i skorna & hade kramp under fötterna, klantigt, men det var nog lagom:)

Annars är det rätt klent med vanlig träning, vilket märks på honom... Lite trickträning & vardagslydnad.. Men men, på söndag ska vi träna i ett ridhus i surahammar, blev medlem där nu i veckan, längtar redan:)

Vi hoppas på mer snö & riktig vinter också så man kan åka mer skidor, det bor nog minsann en liten draghund i Aquiro;) Jag åkte ju mycket skidor på längden när jag var yngre, får se om man hittar de takterna igen:)