Nu rackarns

Idag har det varit full rulle. Först till Åsa på fm & då fick lillskiten härja med Cisco, de går så himla bra ihop. Så härligt att se när de sträcker ut tillsammans på fältet, även om Åsa var lite rädd att Kiro skulle göra sig illa, Cis är ju stor, men försiktig:) Passade på att köra nån inkallning, men kompisen & tik-kiss var roligare vissa gånger.. Han verkar tycka att om man är på landet så är det semester:)

Sen fick han sitta uppbunden vid träd & i bur ute när jag & Åsa snackade skit istället för att göra något vettigt, bra övning att hålla sig lugn.

Sen red jag en sväng, med Kiro i buren på Åsas tomt, gick kanon, hörde honom skälla bara ett fåtal gånger.

Efter det bar det hemåt, trodde vi ett tag, vi stannade på Skultuna BK för ett träningspass. Var en tjej med korthårig collie & en med någon röd terrier (pinsamt kommer inte ihåg vad rasen heter). De var jätte-trevliga & vi hjälptes åt, de kollades tänder & vi hade platsliggning & belöning i form av lek med de andra hundarna, Kiro hade superskoj & han var riktigt duktig. Han charmade dom på klubben & de trodde han skulle passa perfekt för agility(jag håller med) & tipsade om när det var agility-träning & kommande kurser. Så jag hoppas att man träffar på dom igen.

Lydnaden kör vi på med bara det han tycker är kul, varvar moment med trick, lek & hopp. När vi kom hem så var han perfekt för att träna lite påväg från bilen fram & tillbaka (lös) två gånger, jag hade glömt hemmanycklarna haha. Tränade läggande under gång, inkallning & att bara gå ordentligt lös. Superduktig liten skithund!

En bild som Åsa tog härom veckan på min bejbis:

image189

Imorgon är det spår & ev lydnadsträning med min gamla vapendragare & träningskompis Helena som är på finbesök från huvudstaden. & på söndag träning med pinschergänget, jisses vad vi håller på:)

Men det är bra, nu har man en välstimulerad odåga som sover så sött så sött.

Lite uppdatering

I söndags hade vi fullt upp, först var vi på lydnadstävling i Sura, kikade framförallt på Åsa & Cisco (schäfer) & sen Helen med Torsten. Allihopa var jätteduktiga!! Blev riktigt sugen på att tävla.. men Kiro är ju bara en liten bejbis än så länge, han får växa i tävlingskläderna först:)

Efter det red jag en sväng, Kiro fick vila i bilen. Sen var det hundträning. Vi tränade alla fem hundar på plats, jag hjälpte till att träna Argon & Atlas, riktigt skoj att träna schäfrar(även om jag inte tror att det är en hund för mig). Sen läste jag för Åsa när hon trände Tikki & Cis.
När det var Kiros tur så var det något väääldigt underligt bakom kullen eller längre bort på fältet, han vindade & var berörd, nästan som i ridhuset, kastade sig & skulle dit(så inte rädd, men berörd). Så vi övade bara på kontakt & efter en stund kunde vi köra fotgående & sen en "valp-inkallning" . Vi har ingen aning om vad det var, de andra hundarna reagerade inte, å andra sidan är de schäfrar & har mer intresse av träningen ;)

Sen tog vi fram en apport & hjälptes åt med att fortsätta klicka in det, har ju börjat men så jäkla svårt att hålla reda på apport, klicker, godis & vad hunden gör samtidigt. Så har kört några dagar & han är på god väg håller nån sekund, duktiga killen gör vad som helst för godis;) Men han har lite brått att få godiset, nåja, det löser sig.
Sen har jag börjat med "target" med en musmatta, klickat in så han vet att han ska gå till musmattan. Men han går inte dit lugnt & sätter tassen, nej han kutar dit & kastar sig på musmattan med tassarna, haha tossig hund.

Nu ska vi hämta husse, har bara en bil för tillfället:( Någon som har en tändkassett till en opel asta -00? :)

Attans bananer

Att jag inte hade med mig kameran idag! Jag, Aquiro & Anna med Alwa åkte till Vallby Friluftsmuseum idag.
Där finns djur, spännande lukter, barn mm.. & för Aquiro en precis färdiglöpt syrra.. Jisses vad med störning. Så han i sin nånting-period var rätt dryg, men satt lugnt ändå när vi fikade & hade kontakt bitvis & var lugn om vi gick först & när vi kikade på djuren. Nåja, det var verkligen dags att dra igång med att ha med skroten överallt igen, det är som inte lika lätt på vintern, rackarns fryslort!

Aquiro är så lätt att ha med, som idag, kanske inte någon stor grej egentligen, men en precis nylöpt & gott luktande syster, barn med föräldrar som ska hälsa & som han såklart charmar *host host*, massa olika djur osv. Visst idag var han lite halvdryg pga Alwa & lite understimulerad efter att vädret gett mig mer värk & migränkänningar ett par dagar.. Men ändå.. Tänkte sammanfatta vad han varit med på hittills i sitt liv (större grejjer) haha hoppas att ingen blir upprörd;) Men jag skulle ALDRIG ta med honom eller göra något med honom som han skulle kunna tänkas ta skada av eller liknande, han är ju mitt bästa (delad första med Pär).

Vårruset, då satt han vid mig mellan vägen & cykelbanan, sådär lagom intresserad, tittade mer på de som gick på cykelbanan, men även på de tiotusen-nånting springande/joggande tjejerna.

Studenten, han var med först vid Carlforska massa folk, vi softade i skuggan, sen gick vi in mot stan, följde efter traktorerna med släp. Jag hörde flera gånger "stackars hund" men han såg ut precis som vanligt, men när vi kom i mer i smeten så såg jag på honom att det var lite jobbigt, så då tog vi oss en liten bit därifrån, såpass att det inte var så mkt härj.
image188

Power meet, på dagen finbilscruisingen, mycket folk & bilar, men på dagen så det var städat, han satt/låg lugn & fint när vi kikade. Sen var han med på kvällen, satt på en lugnare del av cityringen & kikade, nemas problemas.

Crosstävling, här skäms jag nästan, men var bara där som hastigast & hälsade på en kompis, det var ganska högt ljud, men han verkade bry sig ungefär noll.

Svenska rallyt, mitt i vintern, massa snö, rallybilar, lagom härj, skotrar, helikopter, skott osv, han klagade väl lite på att det var kallt om tassarna (men han var varm om resten av kroppen) men annars inget, hade sin filt som han satt/låg/stod på. Gillade att vi grillade korv:)

Diverse barnkalas & festligheter, har oftast med filt & ben så ligger han mest & gnager på det eller går runt & hälsar, busar & charmar folk.

Sen har jag en hemlis som han ska med på sen i maj.. Får se om jag gör en rolig grej där eller om han bara får följa med, beror på om han beter sin som vanligt då igen.

Det jag vill komma fram till är att jag vill kunna ha med min hund överallt på vad som helst (ja såklart inte om nån är allergisk eller om det finns risk att hunden tar skada). & jag tycker att Aquiro är det, mycket pga att jag alltid haft med honom på allt, men även på hur han är i grunden. Så jag fokuserar på det nu när jag eg borde vila, att han faktiskt ÄR en kanonhund, även om det är en jobbig period nu så skiner det igenom, allt jobb jag lagt ner & hans gener. Så jag hoppas att vädret blir snällare så vi kan träna & att hans jobbiga period går över snarast.

Bla bla bla.. ska väl sluta nu.. Innan jag glider iväg alldeles för långt...

Gnag & bus

Här om dagen så var jag ut till Åsa, det låg en eller ett par döda kor/tjurar i en släpkärra, eller ja, styckade så det var endel ben, revben, bogblad & svål med kött på. Så jag passade på att knycka ett ben(ok en bit av ett ben), ett bogblad & en hög med "köttsvål", det senare blev infryst & de två stora grejerna blev mat till lillskiten. Han har under sitt liv fått en hel del rått kött & diverse, så han är van med att få sånt här, men han har aldrig fått något så stort förut. Så till en början var han nog lite skeptisk, men sen insåg han att det var hans & att det var smarrigt. Först fick han ha dom inne, men han drog runt på dom lite väl & husse ville vara rädd om parketten haha. Så han fick käka på dom på uteplatsen.

Så skönt att jag kan ta vad jag vill från honom, eller nästan vem som helst tror jag, kanske inte ett köttigt ben om du är en främling (hoppas jag) men känner man Aquiro så kan man nog ta det mesta, eller göra det mesta för den delen.. Han har aldrig ens visat tendens att morra åt mig, det är så otroligt skönt att det har varit självklart att han kan lita på mig till hundra procent sen han var liten. Men nu har han någon sorts psykisk könsmognad blandat med vårkänslor & kan skälla till på främlingar & när posten kommer, tokiga hund.. men vi tar det lugnt & väntar på att det ska gå över..

Kämpar för att få loss det gottiga
gnag2


Ute & gnager på bogbladet, andra benet till vänster.. Jag kände mig lagom galen när jag bar benen (som stack upp rätt mycket) från bilen till lgnheten, såklart mötte vi mer folk än vanligt, de lär väl trott att man var galen;)  Ser säkert jättenormalt ut att det ligger köttiga ben på uteplatsen med... hihi. Men vi har ju en "varning för hunden"-skylt så man hoppas ju att folk fattar:)
gnag

När han hade gnagt på benen ett tag kom Pärs bror & bror son på 3 år, goaste ungen & Aquiro älskar honom. Jag tog bort benen för säkerhets skull, det är ju lite skillnad mot matskålen & de andra benen som Lukas får ta bäst han vill. De gosade & busade & när de åkt hem så såg det ut såhär, han ligger på filten som jag lagt ut för bengnagandet men som hamnade i ett hörn när vi hade besök:)
tröttis

Kennelträff

I söndags hade vi kennelträff, A-kullen & B-kullen. Mamma Wilma till A-kullen var med & båda föräldrarna till B-kullen. Kul att se Totte, jisses vilken hund!:)
Även riktigt skoj att se de "små knoddarna" i B-kullen, sist man såg dom var de ju små bäbisar, nu är de större än Aquiro, men inte så konstigt med den pappan:)

Här kommer ett gäng bilder, fotograf är Pär, måste säga att min bejb är riktigt duktig!

Här står vi & väntar på instruktioner. Fr vänster: Anna med Aquira, Alwa är i bilen, hon löper. Sen jag med Aquiro, Ellinor med Azzra & Maj-Len med Wilma, Joseph i bakgrunden med sin kamera & så Anette med Egon.
väntar

Hela gänget! Från vänster Pappa Totte & B-kullen, sen Petra med B-kulls mamma Pelinne i mitten sen A-kullens mamma Wilma & en bunt ur A-kullen till höger. Anette med Egon var också med, men hon avstod kennelfotot.
Hela gänget

Här står vi på led & lyssnar på Petra, det var ringträning på schemat. Sen lite fri träning (vi tränade lydnad, duktig skrutt).
uppradade


Kontakt med mig
kontakt

Reser sig & ska till husse, ajja bajja, men tycker att bilden blev lite häftig på nåt vis...
ehm


Som husse säger : Snyggaste pinschern jag sett. Hihi, inte utan att man blir lite lagom jättestolt.
snygging

Jag la även ett spår, inte så långt men rätt svårt, hade en liten publik som gick med & kikade, så pratade samtidigt, det störde honom, men inte överdrivet, han markerade en apport, för första gången! Mera klickerträning på sidan av så jävlar haha. Missade dock en snusdosa, men annars finemang.

Nej nu orkar jag inte skriva mer. Kul att se allihopa, får hoppas på fler träffar snarast, börjar ju bli pinscherväder nu!:)