Stora killen!

Åh! Min lilla skrutt fick för sig att lyfta benet när han skulle kissa:) Vilken lycka! Lillkillen håller på att bli stor:) Men det är bara vissa gånger han försöker lyfta på benet, är nog bara när Xerox varit med, han vill ju vara preciis som storebror;)
Han är rumsren sålänge jag är hemma, om jag inte är i duschen eller liknande.. han vet att man inte gör ifrån sig inne, men kan inte riktigt hålla sig, en pyttestund kan han, men inte längre.

Han tar för sig mer & mer, på gott & ont. Är oerhört trygg i sig själv, med mig & med Xerox. Vi är en liten flock:)

Stora karlar skrämmer honom inte, sen att han inte vill gosa gärnet med alla är bara skönt tycker jag. Han är öppen, går gärna fram & hälsar, men sen tycker han att det räcker.. Men när han träffat någon ett par gånger så brukar det bli endel lekbugningar & busförsök.

Nu håller jag bara tummarna för att julhelgen går smidigt, med all mat (blir nog lite skinka, köttbullar & prinskorv till båda hundarna, nää, de är inte såå bortskämda;)) Sen alla fyverkerier..Men sålänge jag håller mig lugn är ju Xerox det & då är nog Aquiro också lugn. Så det blir nog kalas:)

Återbesök på rehab

Idag var jag & Xerox på Strömsholm på vårt förhoppningsvis sista rehab-besök hos Stefan.
Jag trodde att Xerox skulle vara på sämre humör, han var nämligen på lite dåligt humör imorse (mamma kom hem vid 6, det störde ju divan).. Sen var det en hund som tydligen förtjänade en utskällning i väntrummet (var den första som kom in efter oss, en stressad pipig sak..).. Men fem bjäbbande små pudlar var nemas problemas.. Konstig är han ibland, men ändå inte. Småhundar brukar han inte bry sig om, men stressade hundar gillar han inte. För även om han inte gillar veterinären så uppför han sig värdigt & tycker nog att alla andra hundarna också ska göra det:)

Men förhoppningsvis gillar han veterinärer mera nu, senaste gångerna har ju bara varit lugnt, massage & godis:) Huromshelst, det viktigaste idag som jag höll på att babbla bort: Xerox är fortfarande smärtfri!!:) Underbart! Jag fick så mycket beröm av Stefan eftersom jag är noga med täcke, uppvärmining, massage, träning osv. Tydligen är det inte så många som håller koll på sånt, vilket för mig är jättekonstigt eftersom jag alltid tränat själv, så tillämpar jag bara samma saker på både hundar & hästar.. Vilket uppenbarligen fungerar lysnade:)

Att dessutom se Xerox slappna av i Stefans sällskap, redan från första början gör mig väldigt nöjd. Nu idag masserade han Xerox, som tog det med ro, kände han minsta osäkerhet tog han kontakt med mig för att kolla läget. Härligt:)

Jag kom alltså därifrån med massa beröm, tips, en smärtfri hund, ett back-on-track-täcke & en beställning på en massagepryl:)

Om det är någon som funderar på var Aquiro var under det hela så var han hos husse, lämnade honom innan & hämtade efteråt:)

Första snön!

Igår fick Aquiro uppleva sitt första snöfall:) Jag kunde inte sluta le när jag såg plutten i snön.
Vi kom ut från jobbet & skulle åka hem, då snöade det! Aquiro tittade upp, undrade vad det var för konstigt kallt som ramlade ner på honom, tittade frågande på mig, sen försökte han fånga flingorna & smaka på dom. Han fick en flinga på örat & skakade snabbt bort den, sen såg han bara lycklig ut & skuttade runt lite.

Jag åkte till Ringvallen & släppte båda hundarna lösa i snön,  Xerox älskar ju snö. Så vi kastade lite snöbollar & busade en stund. Det är så underbart att se sina älsklingar så lyckliga, fulla i bus:) Två tossiga hundar som kommer mot en i full fart när man kallar på dom, brottar ner en & attackerar med pussar, svansarna som går som propellrar, man Kan inte vara olycklig när man har pinscher!

Det är guld värt att varje morgon bli väckt av två som eg är lika sega som en själv, men som gör en ansträngning att gå upp, men istället pussas lite & kryper ihop så nära de bara kan, gärna under täcket, för att inte röra sig spec mkt förrän jag bestämmer mig för att gå upp. Ibland undrar man vad det är för hundar man har;) Underbara är de i alla fall. Men jag har bestämt mig för att nu när jag flyttar ska de inte få sova i sängen längre, men de kommer att få vara där när de blir uppbjudna.. Men det kommer jag nog inte få tillräckligt med motivation till förrän jag slutar vara singel igen. Jag har jättesvårt att sova om jag inte vet att & var båda hundarna ligger. Men Xerox ligger redan nu oftast i bädden eller i soffan precis bredvid sängen. Så  det blir nog inga större problem, är nog bara lillskiten som kanske kommer ynka sig lite. Fast han sover ju bra i buren som är iaf 2m ifrån mig på jobbet;)

Imorgon ska jag & Xerox till Strömsholm på återbesök, förhoppningsvis för sista gången. Han passar(gångarten) i princip inte alls, men ibland ser jag att han haltar till tycker jag, men det kan vara i rörelsemönstret redan, jag går ju fortfarande inte helt "normalt" även fast jag inte har ont, flera år efter min skada.. Han är hursomhelst inte lika lättstött & visar inte på långa vägar lika mkt smärtsymptom.
Ska få en massagepryl i julklapp som både jag & Xerox kommer ha nytta av:) Ska se till att beställa den imorgon.

En pinscher som inte får röra på sig så mkt som den behöver blir ingen lycklig pinscher.. Jag vill att han ska kunna följa med på skidturer, cykelturer, träna agility, springa lös osv. Uppvärmning & nedvarvning har jag bara blivit än mer noga med & det har jag fått mkt beröm för från rehab på Strömsholm=)

Skriver nog imorgon om hur det gått.
Tjing sålänge!Liten skrutt

Han är så duktig, har sett hundar ute, både med & utan Xerox, han bryr sig inte, tittar lite snabbt på dom, sen struntar han i att de finns. Så skönt. Hoppas att det håller i sig, men det kanske är lite väl naivt;) Har ju de berömda tonåren framför oss:) Men just nu är jag stolt över min lillgrabb (även om Xerox fortfarande är favoriten).

Aquiro blir dessutom mer & mer hemmastadd på kontoret, han är inte längre som en igel runt mina ben, utan springer gärna runt & hälsar på folk(till deras förtjusning) :)

Ska försöka ta lite utebilder på mina buspojkar, de längtar också efter snön:)

Lägesrapport

Nu har jag satt igång ensamhetsträningen på riktigt, eftersom jag kommer bo helt ensam snart så måste de ju kunna vara ensamma så att jag iaf hinner handla;) Just nu har jag stor hjälp av min underbara mamma som hundarna tycker väldigt mkt om.

På jobbet är han med mig när jag traskar omkring, i sin valphage eller instängd i buren, beroende på vad Aquiro gör, var jag är & hur länge jag blir borta. I nuläget kan jag vara borta ca 5-10min utan ett knyst från lillskiten, sen börjar han låta, men stressar inte upp sig. Han är ju så säker i sig själv & trygg i de miljöer jag lämnar honom. Har även lämnat honom någon eller några minuter i buren i bilen, men då oftast med Xerox som sällskap. Han älskar att åka bil & somnar nästan alltid på en gång, eller håller sig åtminstone lugn(med enstaka undantag).

När jag sätter ner honom i valphagen visar han tydligt när han vill ut, upp i knät, ha mat osv. Tar jag inte upp honom i knät även om han vill kan han pipa lite, men är han trött går han & lägger sig i buren & är han busig så leker han lite med sin tross, benet eller jagar svansen;)

Hemma om jag står & diskar så har jag båda hundarna liggandes/sittandes på golvet bakom mig:) Riktiga mamma-grisar har de blivit båda två, jag fattar ingenting, men kul är det:)

Har ibland lite dåligt samvete över att jag inte hinner med Xerox på samma sätt längre, men han får en stunds mental aktivering med tricks &/eller lydnadsövningar varje dag iaf. Får gå lös på jobbet & han leker ju endel med Aquiro, så det kanske inte är såå synd om honom ändå, han överlever nog tills Aquiro inte tar fullt så mkt tid längre. 

Aquiros rumsrenhet går kanon för tillfället, jag har lärt mig när han behöver gå ut & han vet att man inte gör ifrån sig inne:) Hade en period då han hade fått för sig att man skulle kissa i bädden (skum hund), men det har gått över nu.

Har börjat klicka in lillskiten nu, passar på att göra det när mamma är ute med Xerox, för han blir ju tokig om han hör klickern.. Så snart är han ordentligt inklickad:)
De kommandon han kan hittills är sitt, vänta, varsågod. Har inte lagt in något nej än & kommer nog inte göra det. Använder ett app-app eller ett morr, det förstår båda hundarna bättre, behöver inte "ta i" nåt spec då heller.
Har börjat med ligg litegrann, har väl tänkt att klicka det sen. & börja med andra småtrick som ska klickas, herrn är ju så svag för godis, så svårmotiverad är han ju inte;) Det svåra med klickerträningen är att den hunden jag inte tränar med måste vara så att den inte hör, iaf Xerox, han älskar klickerträningen & höll på att förgås nästan när han blev instängd i ett annat rum & hörde klickern...

Nej nog med babbel! :)

Vaccination

Igår var det dags för 12v vaccinationen, lillknodden väger 6,4 kg! Stora grabben;)

Han blev mutad med leversnittar & matvrak som han är så fattade han inte vad som hände mer än att det nog är rätt najs att vara hos veterinären:) Kan tillägga att det var 2-3 extra sköterskor som stod därinne, förmodligen bara för att kolla på underbaringen:)

Så nu ska det hämtas ut kortisontabletter på apoteket & läsa igenom artiklarna om vaccinationsreaktioner några gånger till. Konstigt det där att det är så okänt. Läskigt också.

Tänkte åka ut till stallet någon dag här så han får kika lite på hästarna på närmare håll, han har ju sett hästar förut. Men tänkte avvakta så att han inte är påverkad av vaccinationen.. Usch, hönsmamma;)

Nej tillbaka till jobbandet.

Äntligen;)

142844-13

Liggandes i soffan hemma hos "mormor"

142844-14
Xerox som spanar mot köket, kanske "mormor" ska skämma bort honom;)
142844-12
Såhär somnade Aquiro, men jag hann inte få fram kameran innan han vaknade, som tur var låg han kvar lika sött:)
142844-10
Såhär kan man också ligga och se lite ynklig ut:)142844-9
Det här kortet är faktiskt taget efter de andra av "mormor", vi busade en stund innan det var läggdags:)Idag har vi haft en liten "pinscherträff" men det var bara Aquiro som fick följa med:) Han busade med tre av sina småsystrar. Insåg hur stor han faktiskt är idag:)

Nej nu ska vi kika på film. Skriver nog mer imorgon & kanske orkar jag fixa till ett par till bilder då:)

Stolt matte!

Idag är jag stolt över min lilla knodd.
På jobbet har jag två arbetsplatser, en här uppe på kontoret, där hans bur & hage står, sen en där nere, där jag gör prover i en maskin som låter en del. Det finns dessutom ett gäng gubbar i blåställ, truckar och annat konstigt där nere:)

I alla fall så ville inte husse ta pyret idag så jag fick, trots massa prover att köra ut, ta lillen. Han har följt med dit ner förut, men bara snabbisar, annars går jag ner när han sover.

Hursom så gick jag ner idag & han låg i mitt knä undertiden proverna kördes ut, tillslut somnade han på kontorsstolen, jag måste nämligen springa endel fram & tillbaka:) Han bryr sig inte ett dugg om den ljudliga maskinen, knappt ens första gången(den låter på flera olika sätt & inte regelbundet) :) Han hälsade jätteduktigt på en av mina kollegor där nere som han inte sett förut. Sen innan vi skulle gå upp igen så träffade vi på en kollega som han sett endel, han hälsade & sen började han göra lekbugningar, så då lekte de en liten stund:) Så härligt att de sin pinscher leka med en eg ganska främmande människa:)

När vi kom upp på kontoret så träffade vi en karl som han tyckt varit lite läskig, som han också viftade på svansen åt & ville leka med:)  Det är eg bara en kollega som han haft svårt för, en tjej som Xerox också haft mkt svårt för.. Så jag vet inte, förmodligen är det något hon utstrålar/utsöndrar. Annars är han precis lagom social & öppen för min smak. All hantering av mer eller mindre okända har gått jättebra.

Igår åkte vi hiss för första gången. Nemas problemas:) Idag ska vi besöka lite djuraffärer & köpa lite prylar & gottigheter.

Vi håller på med ensamhetsträningen för fullt & det går över förväntan med tanke på hur mammig han är. Det som är svårast är när han ser/hör mig men inte får/kan ta sig till mig. Men vi jobbar på det.

Ska försöka hinna ladda upp lite bilder ikväll.. Den som väntar på något gott;)

Att ha pinscher

Är underbart. Förutom när det regnar & man har en icke rumsren valp som vägrar vara ute;)
Tanken är god, "mamma, du ska väl inte nehöva blöta ner dig i onödan", men när man inte kan hålla sig blir det bara pannaka ändå.

Xerox gör ju inget att han bara vill ligga inne & slöa regniga dagar, han kan ju hålla sig, då får han göra det om han vill:)

Men när Aquiro ser superlidande ut i regnet, vägrar gå mer än en meter ifrån dörren om man inte smiter bakom hörnet, då börjar han gnälla efter en för att sedan motvilligt komma knatandes, med svansen lågt, öronen bakåtstrykna & allmänt låg kroppshållning, bara för att verkligen understryka att han Hatar regn. Spelar ingen roll om man klär på honom täcke heller(vilket brukar hjälpa på Xerox, visserligen ska han ha det ändå nu pga skadan, men iaf).  Sen när man ger upp & går in igen så visst fan kissar han det första han gör. Men det verkar bara gälla när det regnar, annars är han jätteduktig med rumsrenheten. Spec på jobbet där jag helt tagit bort tidningarna, är jag borta en liten stund efter han vaknat så väntar han snällt & håller sig:)

Att ta sig ur bilen när det regnade igår var ett helt företag. Aquiro hann smita in i bilen igen när jag klädde på Xerox, när jag skulle få tag på honom så rymde Xerox in i bilen(han hoppade ut & vände i luften i princip) & satte sig framför förarsätet, Aquiro satte sig på förarsätet, de vägrade gå ur bilen. Så vi satt kvar tills jag samlat tålamod & regnet avtog något. Tillslut kom vi in.

Tog endel bilder på busungarna igår som jag tänkte försöka hinna lägga in ikväll eller imorgon:)
Då kan jag skriva mer om det allmänna läget också:)