Dr. Jekyll & Mr.Hyde?

Ibland undrar man.

I söndags på ridhusträningen var Aquiro allt annat än fokuserad. Han är tydligen svag för långhåriga svarta hundar, det kryllar av såna där. Eller så var det nån tik som skulle/hade löpt eller så var jag bara ofukuserad, Pär var ju med & filmade, som tur var filmade han mest Helene & Torsten som är fantastiska! Men han var dryg hela den dagen, vi gick nämligen femman på Björnön på dagen.
Det enda som gick bra på träningen var platsliggning & platssittning, med störning i form av portugisiska vattenhundar, tillika hans nya kärlekar, som hoppade ett hinder bara några meter bort. Sen funkade även hoppet kanon. Men annars var det kontakt & sen kasta sig ut i kopplet åt alla håll & kanter.. suck!

Sen dagen efter, igår alltså, så hade vi kalas för Pär här hemma. Det var förutom vi 6 vuxna & 3 barn till. Först fick Aquiro vara i sovrummet då en av tjejerna är otroligt hundrädd, han var tyst & sov trots härj (han hade varit i garaget hela dagen, så det spelade nog in). Sen när det paret med barn gått så fick han såklart komma ut, då var det 4 vuxna & 2 barn kvar exkl mig & husse.

Barnen är ca 1år gamla. Ena går själv, den andra är på gång. Lilla skruttan som kan gå älskar Aquiro. Så jag håller koll på både barn & hund. Han lägger sig i sin bädd & äter på ett ben. Försöker ta det av honom eftersom lilltjejen vill klappa honom, han älskar ju barn så har inget emot det.. Men han vill verkligen gnaga på benet & får väl göra det då.. Jag & lilltjejen sitter vid honom & hon klappar lite på honom, han kunde inte bry sig mindre.

Har knappt någon vakinstinkt när det gäller saker eller mat/ben om jag är i närheten (undantaget märgben, som jag aldrig har framme om vi har besök). Helt otrolig hund! I lördags hade vi också barn på besök, då grävde Lukas, snart 3 år i hans matskål & matade honom, samt la alla hans ben i bädden. Aquiro följer efter barnen & har hela tiden ett vänligt & lugnt kroppsspråk, viftar på svansen & vill vara med dom små.

Såklart har jag eller någon annan uppsikt över barn & hund hela tiden. Jag fick ju vana efter Xerox (när han var dålig) att läsa kroppsspråk & reagera innan hunden hinner reagera. Så jag brukar vara den som är med allt som oftast. Dessutom är barnen väluppfostrade & föräldrarna jättebra på att säga till att man måste vara försiktig & inte störa hunden när den äter/sover & att klappa försiktigt osv. Så han har hittills bara bra erfarenheter. Grunden lades ju redan hos Petra, GULD med en uppfödare som har barn, förutsatt att det är snälla barn då..

Jag tycker att det är viktigt att inte allt ansvar läggs på hunden, vissa hundar vaktar, det ska respekteras, barnen ska inte vara i närheten när hunden äter, sover eller har någon sak som den kan tänkas vakta. Att jag låter barn komma nära Aquiros grejer/mat är för att jag hela tiden läst av honom & tagit det ett litet steg i taget, inte med det som mål att alla ska kunna greja med hans saker, men han har stor respekt för barn & jag tror att skulle det vara en vuxen som ville ha hans ben vet jag inte säkert om han skulle låta denne ta det. Vilket jag tycker är helt ok, bara jag kan ta vad jag vill från honom utan problem, vilket jag kan & alltid har kunnat.

Oj, vad långt det blev:)

Ska bara tllägga att jag är sugen på MH nu... Hoppas att hela kullen kan göra samtidigt, annars är det nog dags att boka snart:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback