Tillbaka till verkligheten

Äntligen har tikarna i området slutat löpa. Suck, man borde inte bo så tiktätt med en vild pinscher-hane i bästa psykiska könsmognad;) Men nu börjar jag känna igen min hund igen, skönt. Var ute med Anna & Alwa vid ett stall där jag haft häst, passade på att hälsa på hästar & kattungar(bra för själen) & även att släppa hundarna i det härliga gröna. Här kommer lite bilder:

Här kommer båda glinen i full fart!
härj

Här kommer Kiro galopperandes, syrran står redan vid oss.
tjohoo


Lite bus & jordfräsfasoner
busSitter fot fint
fot


Ställande under gång (haha jag borde tänkt på att Anna kunde fotan, men vad tusan)
ställande

Läggande under gång (samma visa här, men var det inte störningsträning, en matte som ska fokusera på att fota samtidigt är väl en början åtminstone:))
läggande

Kiro passade på att rulla runt & härja lite i gräset innan vi skulle hem , fick bara med slutet tyvärr.
tok

Jag var faktiskt inte så partisk att jag bara tog bilder på min egen skrutt, Alwa blev minsann med hon med, ska skicka bilderna till Anna så får ni kolla in hennes blogg!:)

& så en bonusbild på mina underbara grabbar som myser i soffan 
mys

Fisketur

Igår var vi mellan Kolsva & Skinnskatteberg & fiskade, jag & Pär åkte dit över dagen, på plats var också svärföräldrarna & en av Pärs bröder med familj. Såklart var ju vår lille skrutt med. Tyvärr var fiskeplatsen belägen nära en grusväg där folk åkte som tokar, men han var lös halva dagen ungefär. Han var så himla duktig, utom nån tur upp till parkeringen där några hade haft med sig sin cocker-tik tidigare, men det var när han var uttråkad, annars höll han sig vid oss trots att det var en hund på andra sidan sjön (som inte var spec stor).  Han reagerade mindre än vad jag trodde när vi fick fisk, skönt det. Och det roligaste av all, han badade!! Såklart var kameran hemma & ändå inget batteri i.. Men min skrutt badade, precis så han inte simmade, men gick omkring på sankig botten & hala stenar. Han börjar väl mogna igen, så skönt! Märktes även på att folk "fick" gå förbi utan snack, han har ju varit lite skällig nu under sin jobbiga period.

Körde även en liten sökövning med honom, han var lite trött innan av värmen & vinden var svår, men han jobbade på envist (förutom en liten avvikare för att nosa när tiken varit, jäkla hanhundar). Och hittade husse tillslut, husse skickade tillbaka honom till mig sen tog jag på honom linan & så hittade vi husse, duktiga killen. Sök är inget som vi tänkt hålla på med på allvar, så därför hittar jag på egna små övningar bara utefter Aquiro. Hade tänkt lägga ett spår också, men det var så varmt så vi tog det lugnt. Blev två promenader i skogen/på grusvägen annars låg han vid mig, höll koll på barnen / oss eller nosade i närheten. Han lyssnade så bra trots allt, var där från ca 12 till 20, 8 timmar alltså, varav han var lös kanske hälften & han höll sig lugn, men uppmärksam & lyssnade nästan hela tiden (förutom några små undantag, men inget allvarligt), det tycker i alla fall jag är duktigt av en 20 månaders pinscherhane med vårkänslor. 

Fasen att man inte fick med sig kameran.. Speciellt med tanke på badet.. & när han umgås med barnen.. Helt underbar är han.. Fantastiskt att ha fått följa hans utveckling, ett tag här tyckte jag att det gick åt "fel" håll, men nu känns det som att han är mer som den hund som jag vet att han är.

Nåja, ska sluta skryta nu & försöka äta lite. Första veckan på jobbet har tagit musten ur mig & jag är på väg att bli sjuk:(

Besviken

Ja, det blev inget igår, tanken var att vi skulle göra ett litet L-test/mentaltest utfört av polisen på polishundens dag. Men man skulle anmält sig i förväg & mammas ***** karl hade inte gjort det..

Men vi kikade på de andra hundarna & Kiro såg spöken & diverse på lite avstånd (man satt ganska nära) utan problem. De hanterade honom innan alla gick hem utan problem, drog i ben, öron osv. Sen försökte vi leka men han ville inte, jag var irriterad på ovan nämnda person & så en dreglig skinnbit & eftersom han var trött & less & framförallt i sin period så reagerade han på halvfiguren m "superögon", sån som man har på korning, när de skulle plocka undan den.

Att han skulle reagera på den trodde jag aldrig, han har inte visat några andra speciella rädslor förutom under spökåldern & sen nu under psykiska könsmognaden, han har ju varit med på allt mäjligt & omöjligt utan att visa något. 

Pratade lite kort med hundförarna om det & de trodde precis som jag att det beror på hans psykiska könsmognad & att vi helt klart ska avvakta med MH ett tag tills han kommit ur sin jobbiga period. Men att han verkade vara en väldigt tevlig hund som inte är lämpad till polis-tjänst(nähä;)) men väl för tävling. Så vi åkte hem, hade då varit där i drygt tre timmar, med massa hundar, barn, poliser, fordon osv..  Han skötte sig väldigt bra, förutom lite väl uppjagad i början, men står man still så är han stilla. Men blir ju uttråkad efter ett tag, då kan han försöka hitta på eget. Men det är ju endel av charmen med pinscher, att de inte är några förutsägbara tråkiga robotar.

Har du tex en schäfer vet du med stor sannolikhet vad du kan förvänta dig i en viss situation, varje gång. Skäller du på den säger den förlåt & gör sitt yttersta. Har du en pinscher så kan allt möjligt & omöjligt i olika situationer få hunden att reagera olika. Blir du själv upprörd/arg så strejkar hunden. Det tycker jag är sunt, samtidigt som det är frustrerande. (Ja, alla hamnade över samma kam & det är min uppfattning om saken)

Som Xerox, väldigt pedagogisk & alltid trevlig mot andra hundar (som kunde uppföra sig). Hade vi stått stilla för länge & han blivit uttråkad, ja, då kunde han börja vakta pinnar/leksaker mot en hundkompis, som han annars inte gjorde. Inget jätteroligt beteende, men jag visste om det & man kan ju förstå att det blev tråkigt att vänta. Var han lös & det hände för lite, tex när vi plockade bär så hittade man honom vid ryggsäcken väntandes på instruktioner:)

Nu orkar jag inte skriva mer.. Har jobbat första dagen på mitt nya jobb med mer än massor av saker att lära sig:)
Ska ut med Kiro & Alwa på upptåg innan läggdags. Ska ha med Kiro på jobbet senare, men nu får han "lida" hemma denna vecka, så som "kompensation" lek & bus med syrran i det fria.

Spår & spänning

Ja, vi tuffar på med spåret, har gått över till att varva längre lite svårare skogsspår med kortare spår på plan med fokus på hastighet (få ner den), noggrannhet & framförallt markering av apporterna. Det går framåt, men vi behöver fler apporter. Så ska ta mig iväg till någon lämplig bygghandel & inhandla lämpligt virke & såga till:)

Funderade på en sak eller fem, spelar det någon roll hur apporterna luktar? Mina nu luktar ju mig, men ska man kanske låta någon "okänd" såga upp & förvara i plastpåse & sen bara ta i dom med tång & träna på det, men då kanske någon "okänd" bör gå spåret med? Åsa & Pär har ju gått spår åt mig, han tar ju spåret & går det utan problem, men markerade inte apporterna då för vi hade inte kommit så långt.. Så man kanske ska ha de "oluktande" apporterna när någon annan går spåret & han verkligen markerar apporterna?
Haha, jag bör nog gå en spårkurs:)

Sen så har vi en liten spännande grej som vi kanske genomför på söndag.. Vi får se vad de säger & hur det går.. Men dit ska vi åtminstone & Kiro ska med. Jag ska försöka att vara luuugn & fiiin.

Nej nu ska vi kila ut, Kiro har tagit sovmorgon idag, tokiga hund. Men vi har gjort en hel del senaste dagarna & mer blir det:)