Lille pytte...

Kort version:
Midas har fått en "idrottsskada" på höger has. Han är lite svullen, varm & ömmar, haltar/stöder inte & skriker om han ska använda benet & i förebyggande syfte, men inte spec känslig vid undersökning. Det blir vila & is ett tag, ev linda, men det beror på.. Nåja, han tycker synd om sig själv & det gör ju tyvärr jag med så han är väldigt ynklig nu.. Men det verkar inte vara någon fara på taket & vi åker inte till veterinär som det är nu.

Lång version:
Idag var vi ute på en längre promenad i regnet längs svartån, de har gjort en jättefin grusväg efter rönnby mot skultuna.. Var påväg tillbaka & hundarna hade varit jätteduktiga & hade massa bus. Kiro fick fatt på en pinne & var lycklig med den, så kom terroristbrorsan Midas & skulle ha den, hoppade & skällde & nafsade... Kiro tappade tålamodet, efter att ha varnat Midas att han ska nog ge sig nu.. Men det gjorde inte Midas & åkte på "stryk", ingen fara där, Kiro vet vad han gör, tryckte ner honom & sa ifrån. Midas skrek, som vanligt, som den drama queen han är. Men han hoppade på tre ben.. Blev lite orolig, men han har gjort det förut som förebyggande.. Men jag kände på honom & han reagerade ingenstans, så fortsatte till bilen (var inte så långt från den).. Men bar honom sista biten ändå, lille ynklo..

Nåja, han fick sitta fram med mig påväg hem & då kände jag igenom honom igen.. Då kände jag att han började bli varm & öm kring höger has. FAN tänkte jag.. Men vet att veterinären gör samma som jag gjort, känner & konstaterar samma sak, sen säger de vila & rimadyl. Det är en idrottsskada, som både jag & husse haft ett flertal, så vi behandlar det så. Sen att han är ett sånt ynk som skriker för minsta lilla & får hjärtat att hoppa över ett gäng slag, ja det får man leva med. Men håller noga koll så det inte är någon sena eller liknande som skadats, men han är inte spec svullen & inte direkt varm.. Så det blir till att isa i omgångar & så försöka få liten att viiila.. Hittills har det gått bra faktiskt:)

Vet inte hur det gick till riktigt med skadan, om han trampade snett när han skulle kliva upp från att Kiro tryckte ner honom, om han hamnade på en sten eller bara hamnade fel helt enkelt.. Kiro ramlade ju ner från sängen här för något år sen & då åkte jag till veterinären eftersom jag är så himla noga, men det var ingen fara med det.. Jaja behöver kanske inte förklara mig, mest för mig själv för jag skulle gärna åka till veterinär för minsta lilla :)
Men det kan man ju inte, både pga kostnader & för att de inte kan göra så mkt mer. Men ska kolla mer exakt var det är, sitter det ytligt & i mera hårda delar så är det ju inte samma som om det skulle sitta djupare & i någon större del tex bogen..

Nåja, för utom det så mår vi gott, trötta av vädret & alla aktiviteter, men för övrigt kalas :)

Äntligen!

Var & tränade med Åsa & hennes hundar, hon har ju också en valp i samma ålder som Midas, så när vi tränar brukar vi först köra lite med de små odågorna & att de får busa av sig så de håller sig hyffsat lugna när vi kör med de stora:) Midas var duktig som vanligt & Åsa peppar mig att köra bruks med honom, vore vääldigt roligt, han har sån kamplust, kontakt, följsamhet osv han är en brukshund i pytteformat verkligen.

In med Midas i bilen & så ut med Kiro, hade inga högre förväntningar på honom, tänkte mest gå ut på plan & ha kul, ja, vi tränade lydnad! :) Var längesen, men jag har fått tillbaka suget på det & tydligen Kiro med, han var glad, villig att arbeta & hade verkligen roligt! Körde fritt följ, ställande (tydligen snyggt:)), la honom ner i det blöta gräset, inkallning (ojoj, måste verkligen öva på våra ingångar) & så hopp fr Lk1. Körde bara med extern belöning & han fick inget om han inte gjorde bra ifrån sig, han blev lite frustrerad (visade han bla genom att gå till åsa & försöka får godis från henne ist) men fortsatte att jobba på!

Att kastrera honom är det bästa jag gjort, även om det kommit med mer osäkerhet så har jag så mycket mer hund att jobba MED på plan, inte som ska gå & nosa, kolla om det där var en tik osv.. Det syns & märks även på honom att han slipper konflikten om han ska lyssna på mig eller om han ska nosa efter tikar tex. Jag har fått tillbaka min hund & den hunden som jag format! Så härligt:) Sen kommer det säkert komma tillbaka att han är låg på plan & vaktar massa & alla andra problem vi har, men just idag har vi inga problem alls ;)

Gick en 30-40min promenad med dom efter träningspasset så de fick härja lite & nosa, springa osv, vilket de uppskattade mycket, men jag har nu två hundar att bada, för de skulle ner i svartån & dricka, kika på änder & undersöka.. Mindre mysigt, men det var dags för ett bad ändå:)

På lördag ska vi kika på lydnadstävling på Skultuna BK, får hoppas att vi blir ännu mer peppade att träna lydnad då.