Besvärliga bollarna borta

Japp. I måndags var det dags för kastrering av Kiro. Jag åkte till Köping tidigt med två förväntansfulla hundar i bilen. Jag hittade på andra försöket, halvt vaken åtminstone. Sprang in kvart över åtta, sista minuten. Det som slog mig var att det var väldigt lugnt & trevligt på mottagningen. Jag fick veta att veterinären var en väldigt bra veterinär som jag haft på Strömsholm förut, vilket kändes bra. De i receptionen var lugna & trevliga.

Jag fick en stund på mig att rasta hundarna, sen gick jag & Kiro in & Midas fick öva på att vara helt ensam i bilen (det gick jättebra). Kiro skötte sig exemplariskt inne hos veterinären, satt still trots hundar & barn & låg även ner en stund. Veterinär Göran tittade på kulor, lyssnade på lungor & hjärta, tittade på tänder & sånt, Kiro stod som ett ljus, duktiga killen. Sen blev det vägning, lite drygt 15 kg, han har gått ner lite muskler skulle jag tro då jag inte kunnat hålla igång honom som vanligt... Efter det en smärtstillande & en lugnande spruta, första sprutan gick jättebra, men han ville hellre gömma sig när det var dags för den andra. Men han säger aldrig ett ljud,  

Åkte hem med en smått förvirrad Midas & sen var det vänta.. Klockan ett hämtade vi en ganska stissig Kiro utan bollar, med en stooor tratt. Han fick åka i mitt knä i en filt påväg hem & då märktes det hur påverkad han var av sedering osv egentligen, väl hemma sov han som en sten i flera timmar. Han har knappt haft tratten på sig hemma, bara på natten när han inte sover i sängen. Han har låtit bli & vår lille terrorist har låtit bli honom med.
 
Så himla sött, när de sågs första gången efter kastreringen utanför bilen hemma så gjorde Midas något oväntat, han hälsade lugnt & sansat på Kiro, inte som han brukar, kasta sig på honom & härja.. De är så kloka de små liven!

Nu tar vi det lugnt då husse är sjuk, jag krasslig & Kiro ska ju vila, det är väl bara Midas som "lider", men just nu ligger han 30cm från min på rygg i sängen & Kiro ligger intryckt under min arm, halvt bakom min rygg :)

Längtar som tusan tills stygnen är tagna, vi kommer igång igen, snön är borta & framförallt, det eviga tjatet, agilitykurs! :)

Har tillfälligt tappat bort laddaren till kameran, så det blir dåligt med bilder.. ska försöka leta på den & ladda kameran så det kan bli lite bilder snart i den underbara vårsolen:)

Vår snart?

Jag har varit dålig på att uppdatera, men det händer inte så mycket på vintern.. Vi har varit i stallet, där fanns det massa roliga saker sa Midas, han springer in i soprum & källaren/tvättstuga utan problem fast att det är mörkt, går fortf vid snart 6 mån lös i princip jämt, jag måste haft en jäkla massa tur med den här grabben, för jag vet faktiskt inte vad jag gjort :)

Men sen kan han vara så dryg så då får man väl igen:) Kiro har börjat få gå lös mer & mer även inne bland husen, funkar kanon sålänge husse är med & hålle koll på Midas. Men det är Inte för att jag vill ha honom lös här utan för mitt självförtroende med honom, måste kunna lita på honom igen.

Kiro ska kastreras på måndag. Japp. Skulle kunna skriva ett jättelångt inlägg om bara det.. Men jag avstår nog:) är det någon som undrar något så får ni hemskt gärna lämna en kommentar här eller kontakta mig på annat vis:)

Förutom det så kan han några fler trick nu, öppna lådor(med hjälp av strumpa) & stänga lådor, ta av strumpor & sen tassen & andra tassen(han börjar med en av tassarna när man säger tass & så kan man säga andra tassen så får man den andra tassen helt enkelt:))  Förutom det så hjälper han mig när man ska ta på halsband & så jag når kopplet lättare utan kommando, behöver bara säga "hjälp" så vet han vad han ska göra. Hjälp är ett ord som jag tänkt använda som förberedande ord innan ett kommando som är viktigt, något jag behöver hjälp med.

Hittade lite bilder som jag inte lagt in än:
Vi hade kalas, det var 7 vuxna & 5 barn i vår lilla tvåa, hundarna skötte sig kanonbra, här sitter ett barn i deras bädd.
Ett av barnen var bara en vecka gammalt när vi hade kalas (det var i slutet av januari oops) & hon började gråta i sin baby-lift, Kiro sprang fram på en gång & kollade till henne, när han kollat så hon var okej så började han titta sig omkring för att se om det skulle komma någon tvåbening & ta hand om "valpen" :) Mamman kom snabbt till undsättning, men det är svårt att vara snabbare än Kiro:)


Som sagt, mina hundar tigger inte... haha


Lite vinterbilder, en snygg Kiro & en snögubbe-Midas :)


Ursäkta om inlägget blev rörigt, jag lyssnar på Disturbed & är allmänt rörig i huvudet :)