Stallbesök

I lördags var hundarna med mig till stallet, Xerox är ju van att vara där & älskar det, men han fick sitta i bilen för att Aquiro skulle få utforska på egen hand & för att jag inte ville riskera några glädjefnatt:/

Aquiro var hur duktig som helst. Det var två hundar i stallet som han inte träffat förut, ett helt gäng människor & hästar. Han fick först bara se hundarna på håll & då ville jag ha hyffsad kontakt, vilket jag fick utan problem. Sen fick han hälsa på ena hunden, han skötte sig exemplariskt. Det här är en hund som jag vet är väldigt snäll.

Sen gick vi in i fikarummet för en fikastund, då förljde den hunden som han inte fått hälsa på med in. Jag la honom i soffan bredvid mig, lös. Han låg kvar & tittade på hunden, när han såg lite väl nyfiken ut sa jag bara ligg kvar/vänta så somnade han till efter en liten stund. Han hälsade väldigt glatt på mina kompisar som vi fikade med:) Sen var det dags att hälsa på den andra hunden, de lekte jättebra en stund. Även denna hund är jättesnäll, väldigt hårig också så det blir ju lite svårare med språket, men Aquiro skötte sig väldigt bra & de lekte bra ihop:)

Hästarna var inga problem heller, han var bara nyfiken & sprang runt i stallet, kanske lite väl obrydd om de stora varelserna omkring honom. Gjorde lekinviter mot de som var intresserade av honom:)

På torsdag bär det av till Strömsholm på artroskopi med Xerox förresten...

Strömsholm, "första" vändan

Igår var vi ju till Strömsholm. Konstaterades att Xerox är 1 gradigt halt på höger fram. Så ingen jättehälta & inget syndes på vanlig röntgen heller, men han skrek när veterinären klämde på lederna, denna gång pratade dessutom veterinären om "knak & kras". Uscha.

Det som händer nu är rimadyl i väntan på artoskopi (gå in i leden & kika) som har tre veckors väntetid, jippie. Och fortsätta med glukosamin. Samt koppelpromenader på 15min per gång. Xerox kommer älska mig. Hm. Får passa på att klickerträna mer & köra ännu mer lydnad inomhus.

Är i alla fall stolt över min skrutt som trots smärta skötte sig jättebra hos veterinären. Var bara två hundar som inte betedde sig rätt som han var tvungen att skälla ut. Tror annars att han börjar förstå att jag & även de andra på det där stället vill hjälpa till.

Det roligaste var när vi skulle springa så vet. kunde kolla hältan, då blev Xerox helt till sig, blev som han kan bli om man har varit borta ett tag eller om han får göra något jätteroligt & får tokmycket beröm, han studsade som en känguru bredvid mig & började till & med glädje-nafsa i mitt ben, haha underbara hund.

Tråkiga nyheter

 Xerox är dålig igen. Stingslig & inte alls den underbara hund som jag känner.
På torsdag bär det av till Strömsholm igen för ytterligare undersökningar.
Vet ju att inflammationen i bogen är tillbaka, han rör sig inget vidare. Men jag har mina misstankar om att det kanske skulle kunna sitta någon annanstans & att det är därför det kommer tillbaka. Men jag har eg ingen aning, avvaktar tills på torsdag då jag förhoppningsvis vet mer.

Vad jag däremot vet är att han inte ska behöva ha ont. Det märks så otroligt stor skillnad på honom när han har ont & när han är smärtfri. Han är en fantastisk hund & förtjänar att vara smärtfri.

Orkar inte skriva mer nu. Men återkommer så snart jag vet något.

Aquiro är en underbar liten hund han med, håller på att bli hund lillkillen, håller på att tappa tänder & lyfter på benet:)

Träning i Växjöskogarna

Ja, hann med endel träning i helgen. I lördags jobbade Danne så då passade jag på att ta en långpromenad i skogen. Hade tyvärr inget föremål med mig, så en pinne fick duga, gick & höll i den en stund först. Xerox hittade den utan problem, även Aquiro gjorde bra ifrån sig, men han förstod väl inte riiiktigt. Ska testa med boll/tross istället här någon dag.

På kvällen åkte vi ut till en stoor fotbollsplan med skog bredvid. Ville köra lite sök-övning med Xerox så Danne fick springa in & gömma sig i skogen, han satt nog rätt svårt till, men Xerox fixade det utan problem, var ju någon han ville leta upp:) Här kunde han ju inte använda synen spec eftersom det var så mörkt, men han fick honom i näsan snabbt & hittade honom jättefint, det som förvånade mig på ett bra sätt var att trots belöning från Danne så var han supersnabb tillbaka till mig, kanske dags att börja med "visa"? Tänker ju inte tävla(okända figgar är ju lönlöst) så funderar på att strunta i norska sökrullen & bara koppla & kommendera visa. Ska prova det när tillfälle ges.

På söndagen så var vi ute i skogen i ljuset allihopa, körde lite föremålsuppletande då med, men sämre resultat. Men ändå okej. Men sen körde vi sökövning med Xerox(främst, även Aquiro släpptes), med mig som fig, vilket gick väldigt bra, när det blev rätt. Första gången slet sig båda hundarna i all iver, haha, så motivationen är det inte fel på:) Andra gången gick det bättre, han fuskade inte med synen & fick jobba lite för att få mig i näsan, men man märker att han tycker det här är riktigt roligt nu:)

Nej nu ska vi ut i snövädret & busa en sväng:)
Tjing!


På nya äventyr

I alla fall för Aquiro. Xerox har ju redan varit här. Ja, vi är i Växjö nu:)
Åkte ner igår efter jobbet, vi var nog lika trötta alla tre efter en fem timmar lång bilresa (hade nog kunnat komma fram på 4 timmar med en annan bil & bättre väder samt piggare förare, men det viktigaste var ju att vi kom fram). Vi stannade två gånger, en gång mitt i skogen så fick de rusa av sig, sen en gång vid en mack så där blev det en mer kontrollerad promenad.

De var så otroligt duktiga mina killar, inget tjafs, båda två sov största delen av resan, var bara Xerox som jag såg kika upp ett par gånger. Så det var nog Xerox som var tröttast när vi kom fram, efter tasstorkning & hälsa väldigt glatt på Danne så gick han & la sig i soffan & vägrade röra sig tills det var dags för kvällsrundan.

 Aquiro däremot var helt vild & måste sovit väldigt bra i bilen;) Så han fick busa av sig sen slocknade han också i soffan, han har ju inte varit här innan, så igår var han inte så hemmastadd, men nu ligger båda hundarna helt avslappnade & vilar, en i soffan & en i sängen. Ska nog snart ta första morgonsvängen, Danne tog ju Aquiro imorse & Xerox den latmasken verkar inte vilja gå ut:)

Är fortfarande orolig för Xerox skada. Så på måndag elelr tisdag ska jag ringa rehab på Strömsholm & höra hur jag ska göra. Är inte temperaturen höjd så ska jag nog be om utförligare röntgen, inflammationen fram kan ju faktiskt uppkommit av felbelastning pga smärta på annat håll.. Nej usch, nu ska jag njuta av mina underbaringar, de är så underbart mysiga, Xerox kom in i morse & var på supermyshumör så vi låg kvar extra länge & mös alla fyra:)

Nej, om man skulle ta en långpromenad i det underbara vädret:)