Saknad

Idag saknar jag Xerox oerhört mycket, eller såklart gör jag det hela tiden dygnet runt, men inte alls lika påtagligt som tidigare, förrän nu i ett par dagar. Beror förmodligen på att jag själv har så ont. Förstår verkligen varför han blev som han blev, taggarna utåt, det har jag nu, på alla sätt.

Endast de jag redan tycker om & inte stör mig alls på vill jag prata med & försöker att vara vänlig mot. På jobbet är det en ständig kamp att vara trevlig, här bygger jag nog upp endel aggressioner. Stackars hundarna, jag har ingen ork just nu & är lättirriterad. Men det går ju förhoppningsvis över.

Får en stor förståelse för Xerox & det gör så ont i hjärtat att han genomled smärtan & ställde upp för mig in i det sista. Ångrar mig samtidigt som jag verkligen tycker att en hund aldrig ska behöva lida för vårat höga nöjes skull. Jag vet att jag gjorde rätt, men saknaden är enorm i perioder, som nu. Jag ser honom fortfarande ibland & är övertygad om att han vakar över mig & Aquiro.

Kan nog inte med att skriva mer om honom nu. Tårarna är inte långt bort.
Men TACK Petra för att jag fick äran att äga din Xerox. Han gav mig mer än vad jag tror att någon hund kommer att kunna ge mig, även om jag älskar Aquiro så att det nästan gör ont ibland:)

Lägger in ett par bilder, men inga bilder kan nog förklara hur underbar han var.
Xerox, mitt hjärta, jag saknar dig!

image96

image97


image99


image98Mera Sthlm

Hundarna har fått "genomlida" ytterligare en helg i Sthlm. Har till & med hunnit med att träna lite, men Aquiro har inte varit jättemotiverad, så en hel del bus & mys med. Dede däremot är väldigt arbetsvillig & lär sig med stormsteg, jätteskoj! Utan en hund som vill träna varje dag så skulle jag inte överleva..
De funkar båda två kanonbra i storstaden.
Äh, vi hade en underbar helg alla tre, slänger in lite bilder:

Busar/gosar lite
Busar

Buppis i soffan
Buppis

Dede är närgången
Dede


Skrutten är yttepytteliten, eller ser så ut iaf;)
Yttepytte


Jag är bakis som tusan & vi myser i soffan
Mer mys


Fortfarande bakis, myser mera:)
Myser

Helg i huvudstaden.

I lördags var det kräftskiva, hemma på gamla goa Erikslund med gamla grannarna:) Efter kräftskivan (hundarna var såklart med) så åkte vi mot Sthlm, hundarna var kanonduktiga inne i stan (inte hysteriskt centralt). Vi blev två pers & två hundar i en 160-säng, hundarna tog upp halva sängen, med andra ord: trångt! Men mysigt:)

På söndagen promenerade & slappade vi, sen åkte jag & hundarna till en brukshundsklubb utanför Tumba, en jättefin klubb! Mötte upp en gammal kär vän som jag inte sett på bra länge, hundarna fick leka (ja, våra slynglar, tikarna tyckte mest att glinen var dryga, Dede lekte med pojkarna efter ett tag). Vi tvåbenta hade minst sagt mycket att prata om. Tränade endel sen fick Aquiro ett par välbehövliga uppläxningar av Helenas tik.

Träningen gick med tanke på störningsnivån bra. Blev mest kontakt & inkallningar med båda. Ett hopp över hinder med Aquiro som faktiskt Kan kommandot "hopp":)

Fick en tankeställare med att låta hundarna vara valpar på riktigt, en farbror som tränade sin max 4 månaders schäfervalp, den kunde de flesta momenten & han körde även hindret ett antal gånger, såg inte ut som att hunden njöt. Nä, tacka vet jag Aquiro som älskar lydnadsträningen men som har  glädjen,egen vilja & bus till tusen!
Även Dede har massor av vilja & leklust, men där är det annat, henne har jag ju inte haft från början..
Nog! Dags att åka hem:)

Lite vardag m flocken

Tyvärr en kass fotograf, men hundarna gjorde så gott dom kunde, för att se ut som miffon;)

Jag försökte fota när busarna lekte, men kombinationen riktigt kass fotograf & långsam kamera gav bara en bild som ens var lite värd att lägga in.
Ehm..


Efter buset fick de ligga stil för att fotograf & kamera skulle hinna med;)
Ligger

Aquiro var tvungen att göra som matte, konstiga miner på kort!:)
Gremlin & Dede

Gnager på ben sida vid sida, de är verkligen fantastiska ihop! Nästan så att Dede är lite för snäll..
Bentuggare


Myser i sängen.. Varför jag har en systemetpåse i sängen vet jag knappt själv, så det kan jag inite svara på;)
Mys i sängen

Måste vara fulaste bilden någonsin på Aquiro, haha, örat på vift & var bettet verkligen korrekt;)
Tossig

Aquiro får ta det lugnt med träning, jag tränade endast med Dede igår (fotgående, inkallning, inkallning m ställande & läggande, hopp över hinder, säkert nåt mer som jag inte kommer ihåg, skulle vara roligt att tävla med henne, hon lär sig sjukt snabbt!:)) Provade att ge henne apporten igår hemma, hon tog den, så jag ska öva på henne att lära in apporteringen:)

Nåja, Aquiros träning gick ut på att när han var kontaktsökande/tagande fick han leka, när han gjorde allt utom att ta kontakt med mig så fick han stå uppbunden & kika när jag tränade Dede. Det enda Aquiro fick träna var hopp över hinder, på nya sättet, för första gången (men kommandot hopp är ju tränat sen innan), klockrent förutom att vi kampade m trossen istället för att försöka oss på någon utgångsposition. Han verkar lite mättad nu & det är multum m hormoner, så vi leker & varierar så mycket det går. & han får vara maaassa valp:)

Riktigt tur att jag har Dede som jag kan träna mycket med. Vet fortfarande inte hur länge hon blir kvar. Fortfarande livrädd att hon är på väg att börja löpa...

Badligan

Igår var jag, Anna, Aquiro, Alwa & Dede & badade bort mot Sala. Det var så skönt & hundarna njöt av att få vara lösa & bada (även om vissa badade mer än andra;))


Vi hittade en "liten" pinne som vi kastade lite & lekte med. Roligt att alla hundarna kunde samsas så bra, även om Alwa ser lite osäker ut. Det var ju första ggn hon träffade Dede, som är både större & äldre.
Leker

Dede skakar av sig på "syackars" Alwa, Aquiro tittar på.

Skvätt


Aquiro ser ståtlig ut med "sin" pinne.
Ståtlig


Syskon på språng!
Syskonbus


Vackra Dede, den enda hunden som verkligen njöt av att bada idag (det var ganska kallt & blev djupt snabbt)
Badbrud

Snygga tjejen igen.
Snygging


Alla hundarna på samma bild igen, även om Alwa hellre ville vara hos fotografen (som hade blodpudding & korv:))
Trion

Sen måste jag ju bara skriva lite till, vilken skräll;)
Efter badet åkte vi hem till Anna en sväng, mina hundar fick sitta i bilen, i skuggan såklart & vänta eftersom jag ville att de skulle vila inför träningspasset. När jag höll på att somna på soffan hos Anna insåg jag att det var dags att gå ut & träna med hundarna.

Började med Aquiro, platsliggning, lös (men det är han nästan alltid nu under träning) Han var kanonduktig. Inkallning, fritt följ, kontaktövningar. Han var rätt trött efter dagen, så det blev ett ganska kort men intensivt & lyckat pass, hans fotgående blir bara bättre & bättre, träningen har gett resultat! Vi kan!:) Vilken skillnad det kan göra med klicker, kontaktövningar & en galet motiverad Fia.

Sen var det Dedes tur,  jag koncentrerar mig på att få henne att fokusera, ta kontakt & söka sig till vänster sida. Hon var kanonduktig, även här har kontaktövningarna gett resultat, sen är hon ju 75% BC & arbeta är livet, jag glömmer av mig själv & berömmer för glatt, då studsar hon iväg, så jag får öva på att vara tyst, berömma med lugn röst & godis (leksak blir hon för stissig av). Men känner att jag har en stor fördel av att ha haft pinscher, är ju van att testa olika vägar till samma sak osv. Hon vill verkligen men förstår inte riktigt, men hon gör sitt allra yttersta & vågade även släppa hennes koppel endel, trots att det passerade hundar & folk, det är skönt med henne, när vi gör något så har hon 110% fokus på mig, det är ju jag som är roligast, dit ska jag komma även med Aquiro:)

Nej, dags att jobba vidare. Ville bara dela med mig lite:)
Jag njuter av att ha två hundar igen. Det är så det ska vara hemma hos mig!
Men, jag har fått känna på hur det är att ha hund "på riktigt", Dede är morgonpigg & hårar! Ve & fasa! Aquiro (& Xerox) sover sålänge jag sover & hårar knappt. Får se hur länge hon blir kvar, en sak är säker i alla fall, jag kan inte ha en tik & en hane, förr eller senare kommer hon att löpa. Gah!

Apport & kontakt

Äntligen har vi börjat med apporteringen! Min stora stötesten, jag & bara jag som varit problemet. Men nu med en liten träningsgrupp på tre pers innehållande en duktig tränare så ska vi komma tillrätta med det här. Han förespråkar klicker & vi kommer att börja med själva apporteringen för att sen lära in det nya momentet i ettan (sitta bredvid föraren & hålla apporten i 5sek).

Jag kastar iväg apporten utan att säga något & klickar när han springer fram, sen ökar jag kraven på vad han ska göra, väntar alltså längre & längre innan jag klickar. Att han var ordentligt inklickad märktes då han vänder tillbaka på en femöring när jag klickar:)

Sen har vi fått två andra övningar, klicka vid bra position & full kontakt vid fortgående & sen en kontaktövning, hålla ögonkontakten när jag för en godis/leksak från framför ansiktet ut till full armlängd åt nåt håll. Funkar kanon med båda dessa! Sen ska jag introducera kong, måste bara köpa en, tills dess kör vi vissa träningspass med tross, funkar kanon, inte trodde jag att man kunde få upp så mkt motivation i en pinscher (min pinscher) men en leksak:)
Men beror nog delvis på att han tycker om träningen så mycket:)

Nej snart åka hem & gå promenad med hundarna, går nog för dagen. Är ju så fint väder!

Tillfälligt tillskott i flocken

I fredags hämtade jag Dede, som är en kompis hund. Hon kan av olika anledningar inte ha henne just nu & självklart ställer jag upp. Har känt denna hund i ett par år, Aquiro har träffat henne ett par gånger under sin uppväxt så de känner ju varann. Men jag kan ändå inte låta bli att förundras över henne. Hon har visserligen bott i stan förut, men det var ett tag sen. Jag har heller inte hanterat henne spec mycket förutom att leka & gosa, men igår kunde jag klippa klor, behandla sår (har sår på en tass), plocka fästingar & rengöra öron utan minsta problem. Hon går kanonfint i koppel & lyssnar bra, med tanke på att hon inte behövt lyda mig förut. Hon är understimulerad, vilket inte alls är konstigt, men kan ändå koppla av inomhus & när jag ber henne.
Hon är en blandras, 75% bordercollie & 25% labbe, hon är lättlärd som få & vill verkligen förstå mina nya regler & övningar. Kontaktövningarna funkar kanonbra! Hon börjar även förstå att man ska sitta & vänta innan man får gå ut osv. Hon & Aquiro funkar underbart bra tillsammans, hon smittar av sig med sitt lugn & det är inget tjafs alls. Hon har väl fått säga åt honom ett par gånger, men inget allvarligt & han fattar vinken.
Min stora skräck nu är att hon ska börja löpa innan hon ska tillbaka. Då vettefan vad jag gör. Hursom, här kommer ett gäng bilder som jag tog igår, bara för att, tänkte fota lite utomhus här någon dag med.

Dede & Aquiro som inte kunde hålla sig undan;)
Dede & Aquiro


Det var inte lätt att få fram hennes fina sida igår, hon var nog rätt slut efter promenader & träning:)
Dede


Sitter i hallen, Dede sitter som en padda:)
Aquiro & Dede


Aquiro har lagt beslag på två ben. Jag har bara vanliga ben framme, tog fram dom igen igår, alltså efter tre dagar, det funkar kanon! Ingen direkt konkurrens, definitivt inte mot mig & bara lite gentemot varann.
Mina


Liten Aquiro eller stort ben?:)
Dinosaurie?


Aquiro ser skamsen ut, han vill ha fler ben i sin bensamling, men det är Dede som är bossen, tik & äldre, inga tveksamheter där:)
Avis


Dede gnager på ett ben
dede gnager

Träna träna:)

Igår vad jag & Anna med Alwa & tränade på Västerås BK:)
Först gick vi bort till apellplan, där var det träning så vi höll oss lite på sidan. Jag & Aquiro tränade mycket fritt följ, ja, jag vågade ha kopplet släpandes i princip hela tiden, med ett ganska stort gäng tränandes på apellplan:)
Lite platsliggning & kvarsittning, några inkallningar, fjärrdirigering varvat med kontakt & fritt följ blev det också innan jag kände att han började bli trött. Det såg jättebra ut för Anna & Alwa, speciellt med tanke på att de inte haft möjlighet att vara så mkt på klubbar samt att jag har tendens att låta som en pipleksak;) Jag har äntligen kommit över min prestationsångest & förmåga att bli blockerad & låst i tränings- & förhoppningsvis tävlingssammanhang:)

Båda hundarna känns mer & mer säkra på platsliggning & kvarsittning, även med den störning som det innebär att ha ett gäng hundar tränandes bara en liten bit ifrån. Det kastades bollar & tjoades & hundarna kutade omkring, vääldigt lockande.

Efter träningspasset vid planen så satt vi & fikade lite bara ett par meter från de andra hundarna, våra då väldigt trötta små liv skötte sig kanonbra.

Sen gick vi bort till agilityplan för att testa på lite, Aquiro har ju varit med förr & älskar det, men för Alwa var det första gången. När vi kom dit så var en agilitytränare & hans dvärgschnauzrar där (plus en softie & två pers till). Han verkade riktigt bra, så kanske att man går en kurs i vår för honom. Ska nog dit på torsdag & kika på träningstävling:)

Det blev ett par låga hinder, några tunnlar & ta det lugnt & fokusera för Aquiro. Släpper man honom så hoppar & springer han genom tunnlar på egen hand, när vi gick nära bruksstegen(?) så gick han uppför halva den själv, sen hoppade han helt sonika av den, den var hälften så hög som den på Ekeberga, så det var ingen fara. Knäppskrutt.

När jag kände att Aquiro var färdig så ville Anna att jag skulle testa med Alwa, jag tog trossen som motivation (hon går igång på den som en riktig bruksschäfer;)) & kastade över ett par hinder (ett i taget) så hon skulle hoppa & dessutom få fart över. Tunnlarna förstod hon inte riktigt först, att man skulle igenom, men eftersom de hade en tunnel i köket som valpar så älskar de att vara i tunnlarna. Aquiro har fattat att man ska igenom dom nu iaf:)

Är väldigt nöjd med våra hundar & träningspasset! Peppad som tusan!
Idag är det matte som ska tränas, springa 2,5 km jajamensan. Imorgon är det klubben som gäller igen:)