Strömsholm

Ska börja med att varna känsliga läsare för  lite sårbeskrivning..

Igår var vi på Strömsholm med lillskrutten, han blev blockhalt i lördags, sen bättre i söndags, men hade fått något sorts sår mellan tårna på ena baktassen (samma som han haltade på). Trodde att såret blivit för att han slickat sig eftersom han hade ont, men det visade sig att såret var själva grejen (efter en röntgen som visade ett fint ben) en sorts infektion eller liknande.

Det ser ut som en mindre vindruva med ett hål i mellan tårna.. Ser rätt läskigt ut & jag är inte så känslig. Kom en del blod & var första dagen den sprack, men nu kommer det bara lite var i taget. Mm.. Ska tvätta med koksaltlösning varje dag sen med ett speciellt bakteriedödande schampoo var tredje dag, dessutom får han rimadyl 5 dagar (för att minska smärtan & risken för inflammation) & penicillin i 3 (!) veckor..

Han var som vanligt en stjärna hos veterinären! Den norska vet. fjäskade visserligen med lite gott, men han verkade gilla henne ändå, blev bra övning med kika på tänder & klämma lite här & var. Sen till benet där han har ont, han pep & skruvade på sig där det var som värst, men inget annat. Sen så tyckte hon inte att han behövde lugnande inför röntgen (som jag annars tycker att de pillar i hundarna bara för att).

Så han skulle alltså röntgas, vara blick stilla utan det minsta lugnande. Han var kanonduktig i väntrummet, trots flera hundar, han låg eller satt. Såklart lite uttråkad, men jätteduktig. Men jag var ändå lite orolig, nåja, jag skulle ju hjälpa till att hålla & sen fanns ju Pär till hands om det skulle fattas sköterskor. Pär slapp, vi var totalt tre i rummet, först skulle han sitta, det gick superbra, sen ligga på sidan, den manliga sköterskan sa bara "nu ska han ligga på sidan" innan jag hann reagera så, hepp, så låg han på sidan, så skönt att han låter sig bökas runt av främlingar. Även om han blev lite stressad när han låg på sidan för då skulle de ha isär tårna & ta en bild, vilket måste gjort jätteont, men sen när han fick komma loss så viftade svansen efter tre sekunder & så skulle han hälsa glatt på de som hållt fast & "plågat" honom. Underbara lille skrutt.

Vet. kikade på bilderna, det var inga konstigheter. Skönt! Hon trodde att det bara berodde på såret, eftersom de kunde göra bra ont redan innan de syntes. Hon tog en odling på lite var från såret, var skönt nog inte så mycket där i , men kan inte ha varit skönt alls för lille skrutt. Han gnydde lite, men sen var han lika glad igen. Förstår inte, han är så gudasnäll. Men med vakt & skärpa.

Bra för mitt själlvförtroende också att han kunde sitta/ligga kvar & bete sig när det var så mycket hundar omkring. Vi kan minsann!:)

Anställd

Japp, idag är Aquiro med mig in på jobbet, detta för att jag har så lite att göra. Han är med kortare vändor annars med, men idag blir det heldag.
Han charmar som vanligt alla, har blivit bjuden på skinka & lussebulle. Nu ligger han bakom mig på sin filt & sover. Nyss sov han i mitt knä, det är bra mycket bökigare än när han var liten, men det funkar, han får kura ihop sig så mycket det går & jag lutar stolen bakåt & håller i honom med en arm:)
Det är så skönt, han ligger kvar & sover/vilar på sin filt även när folk kommer & pratar med mig, men när vi är i köket eller i korridorerna så vill han fram & hälsa glatt på folk:)

Har mest tränat inne pga vädret, det går riktigt bra, men behöver träna mer med störning. Men det kommer.

Senare i eftermiddag ska vi till min mormor, ikväll ska vi till mamma. Det är några av Aquiros favoritpersoner, inte så konstigt, han har ju växt upp med dom nära:)

Varning för valpbildbomb!

Igår söndag var vi & hälsade på Petra & valparna (ja, de andra hundarna med;))
Kommentarer är väl överflödiga, det var själavård på högsta nivå, valparna var sociala, framåt, orädda & så söta så att man ville ta hem hela bunten.. Spec den lille krabaten som var så lik Aquiro...

Bejb hade sagt lite lagom till mig att vi ska banne mig inte ha någon valp, sen när den första valpen stack ut trynet genom valprumsdörren så sa han: ok, vi tar en:) haha, de är svåra att motstå, måste säga att det var härligt att titta på honom bland valparna:)
Klätter


En av bäbisarna fångade Petras ena toffla & sprang runt med, här vaktas bytet;)
Ybersöt

En av de små krabaterna myser med Anna.
Mysigt


Lite lek med en av skruttisarna
Bus


Såhär söt borde det nästan vara olagligt att vara?
Gnag


Ser ut som att jag försöker lära valpis att simma/flyga, men det är helt enkelt så att den sprattlar:)
SprattelKan ju inte låta bli att lägga in ett par bilder på Aquiro som puppy, tänk att han varit så liten & oskyldig:)

Så söt när han sover
image137

Hungrig rackare var han, skulle käka ur "brorsans" matskål
image139


Vad har du däär? Smyger närmare Xerox.
image140

Vildsvin & come-back

Börjar med ett par bilder, så slipper ni läsa min novell innan ni ser dom:)

Övar på "plats". Han lägger sig ofta såhär spontant & har börjat att smått lägga in kommandot, så han ska kunna det direkt från sitt/stå.
Plats


Sötskrutt i soffan:)
Soffpotatis2


Igen:)
Soffpotatis

Igår var vi på kungsbyn, vi skulle käka lunch & så skulle Aquiro få ha lite roligt:) Han var ordentligt rastad när vi kom fram, så vi gick ur bilen & Aquiro fick vara kvar, så la jag ett spår med köttbullar på slutet, ett rakt spår bara, kanske 50 m, eftersom han vilat ett tag nu. Sen gick jag & Pär in & lunchade, myspys:)

När vi kom ut efter ca 40-50 min så fick lillkillen hoppa ur bilen & så skulle han spåra, men han hade nog för mycket överskottsenergi för han både kissade & skulle käka gräs & vara överallt under halva spåret, sista halvan gick kanon. Så nästa gång ska han vara lite tröttare innan vi spårar, ska även börja vinkla spåret & lägga ut någon apport, utan krav på att han ska hitta den, men gör han det blir det kalas & superskoj:)

Efter spåret gick vi en sväng, såg några underliga grisar på håll, som jag efter några meter åt det hållet konstaterade var viltsvin, var ingen tvekan om att vi skulle gå dit, Aquiro har ju tidigare fått bekanta sig med hästar, får, grisar & kor.. Men vildsvin är ju varken små eller tamdjur, men det var inga som helst problem, det var en galt, två suggor & ett gäng småttingar. De lät & frustade & rörde en hel del på sig. Han är grym min lille plutt! Nyfiken & svansen självsäkert uppåt. Men den hamnade ner en stund när han skulle in med huvudet genom första staketet & kom åt det inre som det var el i, men det dröjde inte länge förrän han skulle busa med vildsvinen igen haha. Måste åka dit snart igen & ha med kameran, rackarns att man ska vara så kass på att ha med den..morr..

Sen idag har han gått lös i princip hela promenaden här i bostadsområdet *stolt matte* lyssnade som aldrig förr, vilket förmodligen betyder en superdryg hund resten av dagen;) Men ska njuta av den här promenaden länge.

Nu sover han sött i soffan, sista medicinen knaprades i morse, så nu ska det studeras rörelsemönster på allvar. Är ju tyvärr van.. Men det får väl räknas som positivt.. Enligt vet. skulle de allra flesta inte sett Xerox störning i rörelsemönstret tex.. Men men.. Får hoppas på det bästa.
Idag väntar bad, kloklippning, öronrens & ev tandborstning.. Helrenovering;)

Kalas

Igår var vi på kalas hos Pärs bror. Det var totalt 3 barn där, sen ett helt gäng vuxna & så en liten Aquiro. Det var i mitten av kalaset väldigt härjigt, Aquiro vill gärna ha koll på vad barnen gör, men han fick hålla sig för det mesta & ligga på sin filt & gnaga på sitt ben.. Han var kanonduktig! När han fick springa omkring fritt höll han koll på barnen, de lekte med bollar & sprang omkring med kakor mm, han knyckte väl bollen någon gång (mest för att de kastade den till eller precis förbi honom, men tog inget ur handen på dom, även om han var bra sugen. Jag kunde inte vara mer nöjd & stolt över min skrutt.
Med tanke på härj & stressnivån så höll han sig väldigt lugn, var en karl där som verkade ha koll på hundar, han gav Aquiro beröm att han verkade så snäll & lugn, att han inte träffat några såna pinschrar... alltid lika roligt att höra, jag suger åt mig som en svamp såklart:)  mindre roligt att han bara träffat nervösa pinschrar dock..

Han har heller inga problem med att de springer omkring när han äter på sitt ben, men jag är tydlig & noga med att påpeka att om hunden äter eller vilar får man låta honom vara.

Det blev party sen för vår del, så jag orkar inte skriva mer nu.. vi ska iväg till Pärs föräldrar strax.. Ska försöka komma ihåg kameran så kanske det blir några bilder på Aquiro & barnen.. Men kan inte lova något.. är bakis..blää..:)


Klickerträning

I brist på motion (pga skadan) blir Aquiro snabbt väldigt dampig. Så vi kör klickerträning. Nytt just nu är plats med huvudet ner i backen, såhär:

Blev lite suddigt, men ändå.. Tog utan blixt haha smaart
Plats2


Blev en bättre bild med..
Plats1

Det svåra nu är att han ska ha tålamod att ha kvar huvudet så.. Men det går bättre & bättre. Skulle ju lära honom att stänga lådor, men han har börjat slänge ner nosen i lådorna.. så vi får se hur det blir med det. Har ju börjat med att skaka på huvudet (nekande).  Kommer åt ena hållet, så nu är det bara det svåra kvar. Sen kör vi på fjärrdirigeringen, han är grym om jag får säga det själv;) Alltså med mig på nära håll så gör han bytena jättefint, som en fällkniv & flyttar inte tassarna mer än nödvändigt.

Jaja.. en bonusbild innan vi ska åka iväg på kalas, Aquiro kommer älska det, två av hans favoritbarn är där & jag kan tänka mig att det kan "råka" ramla lite gott:)

Sötis


Veterinärbesöket

Så, idag var han inte blockhalt längre, men han är fortfarande varm. Haltade lite också.
Veterinären var väldigt glatt inställd, började med att hälsa som en pipleksak (men han gick inte ner på alla fyra;)) vilket Aquiro uppskattade.
Vägde honom, bara 14,2 han är lite tunn nu, ska köpa någon olja tror jag.. Byta foder ska jag göra innan nästa säck också.. Hursom..
Vi fick springa (läs: man vet inte vem som haltade mest) i korridoren. Sen klämde, böjde & kände veterinären på Kiro, han sa inte ett pip, men man märkte var det gjorde ont, hasleden, ner mot tassen & svansen (där reagerade han mest). Efter veterinären "plågat" honom klart så vände sig Kiro om & ville pussa på veterinären, han är ju bara för underbar!:)
Vet. tyckte inte att röntgen behövdes, bara om han inte blir bra efter sin 10-dagars rimadyl kur. Så under den tiden så är det endast kortare koppelpromenader, ska hålla honom så lugn som möjligt i övrigt också. Veterinären skrattade när han instruerade om att han skulle hållas lugn, det blir nog inte lätt, han som vill fram & hälsa på alla & är så nyfiken & pigg sa han.
Jag måste säga att jag är stolt över min lille knodd, han verkar gilla veterinären, ska försöka hålla det så. Ska försöka hålla besöken till ett minimum, mest för Aquiros skull men också för min plånbok..
Nej nu ska vi ut på en kort runda innan "Bonde Söker Fru" :)

Tack för kommentarerna, det värmer i oron, hinner inte skriva tillbaka något nu. Ni får hålla tillgodo med inlägget:)

Träningsträff & Veterinärbesök

I lördags hade Anette & Helen anordnat en suverän pinscherträff!:)
Det blev mycket fika & pratande på grund av vädret, men inget alls mig emot:)
Hundarna fick leka & det är alltid lika roligt att se alla yrväder busa runt. Jag passade på att träna lite med Aquiro när de andra busade på stora planen. Störningen var stooor med kompisar & syskon härjandes, men han var allt som allt kanonduktig.
Roligt också att träffa Claes & Helen med Dobbe, som man så väl känner till, riktigt skoj:)

Vi var lite seriösa också, spårade, hur kul som helst, tyckte både jag & Aquiro, jag har fått låna Petras soft-belt, så körde med det, men det behövdes knappt, lillplutten spårade mer noga & långsammare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig, var tog dampen vägen?:) Men såklart var det lågt ifrån perfekt, men det är därför man tränar:)

Sen har det hänt lite tråkigheter, först hängde svansen på Aquiro när vi kom hem från träffen, kom på att det måste varit när han blev dragen i svansen när han & Dobbe rök ihop, eller snarare att Aquiro fick vad han förtjänade efter att ha varit rätt dryg & kääär i Dobbe. Det var inte Dobbe som drog Aquiro i svansen, utan en person efteråt. Det var nog inget speciellt, söndagen var svansen fortfarande ledsen, men igår var den i princip som vanligt, så ingen fara där.

Imorse ramlade plutten ur sängen, hur en hund nu kan lyckas med det, han är inte sveriges smidigaste pinscher. Han låg tydligen raklång vid kanten, hörde bara ett brak... Hursom så började han först halta, stod till & med på det benet(ett bakben) när han kissade, men nu hoppar han på tre ben, fick ingen tid idag, så det blir veterinärbesök imorgon, ett besök som jag nog egentligen inte har råd med. Men men, får skippa kryssningen. Allt för det bästa jag har.

Så uppdaterar väl imorgon när vi varit hos djurdoktorn...
/en inte alltför peppad fia