Bilder från valpträffen (bättre sent än aldrig?)

Bildbomb!!

Aquiro på språng, ena örat är bångstyrigt..
Ena örat är bångstyrigt


Aquiro poserar
Aquiro poserar


Vad gör Xerox egentligen??
Vad gör Xerox?


Xerox poserar
Xerox poserar


Aquiro
Aquiro

Ebba (kolla söta tassarna)
Ebba igen


Ambra
Ambra


Ebba igen
Ebba


Alwa
Alwa


Aquiro & Alwa
Aquiro & Alwa

Azzra
Azzra


Aquiro & Alwa
Busar

Xerox på språng
Xerox full fart

Wilma på språng
Wilma full fart

Hej kompis!
Bus

Xerox kikar på valparna
Snygging

Aquiro på språng mot matte
På språng

Xerox nyfiken på busungarna
Xerox

Helgen

I fredags var jag ute & härjade, mycket välbehövligt, och då var Aquiro hos fam Clevinge. Han hade skött sig bra vad jag förstod & verkade inte sakna mig vilket jag tycker är oerhört skönt, med tanke på vilken mamma-gris han faktiskt kan vara:)

Xerox var hemma, men eftersom jag hade lite folk över först så fick han all uppmärksamhet & godsaker för sig själv.. Han var jätteduktig & verkade gilla Moa som han gosade med:) Sen fick han en promenad när jag kom hem mitt i natten då vi skulle se till att Tove kom hem säkert:)

Resten av helgen har hundarna varit supergosiga & vi har mysit ovanligt mycket:)

Aquiro håller väl så smått på att bli tonåring, vilket märks på många sätt. Men han är ändå duktig & vi gör framsteg hela tiden:) Hittills har han bara stöddat sig en gång, det var vid kloklippning, mamma hjälpte mig & höll, men det var mig han blev sur på(försökte skrämmas), jag bara suckade & fortsatte, då gav han upp & har inte försökt något liknande efteråt:)

Xerox & Aquiro går väldigt bra ihop. Visst vill Xerox ha alla ben & han bli sur på lillskiten ibland, men inte alls lika ofta som förut. De leker superbra tillsammans & jag upplever inte att Xerox vaktar honom fullt lika mkt som han gjorde ett tag.

Det som ger mig skavsår i hjärnan nu är Xerox & katterna i trapphuset. Har pratat med grannarna så de är medvetna osv, men det är ju inte kul ändå som imorse då en katt uppehöll sig i trapphuset & väntade på att bli utsläppt. Xerox skriker/ylar & tar man tag i honom i nackskinnet eller om nosen så blir det inte bättre. Ska försöka hitta nån strategi för det där. Han är ju inte aggressiv alls mot katten, mer stressad & frustrerad, så kanske är det sista stressen efter flytt & min stress som finns kvar.. Men vi kommer igenom det här med:)

Nej, nu är det fika på jobbet:)

Snö!

Imorse så låg det ett snötäcke över Västerås, underbart. Både hundarna & jag blir som små barn, vi älskar snö:) Skulle vara trevligt med en roligare bil, men men, det är en bil & för tillfället så har den ett lastgaller.

Det börjar bli lugnare hemma nu, jag mår bättre igen & börjar slappna av vilket gör hundarna mycket lugnare & behändigare. Har tagit för vana att träna trickträning med Xerox  varje morgon innan vi åker till jobbet. Han får även lydnadsträning på en av rasterna då jag är ute med hundarna. Aquiro tränar jag inne på jobbet eller hemma med Xerox platsad.

Idag ska Aquiro få börja vänjas in med att sitta i bilen han med. Eller alltså här på jobbet, han är ju ordentligt invand på andra ställen & vi är nu uppe i en timme som de kan sitta tillsammans i bilen. Hemma är tiden de kan vara ensamma ca 20 min. Mest för att jag nyss flyttat & det är prylar överallt som man inte vill att de ska härja med.

Det är ovärdeligt att ha hund. Igår blev jag ledsen en stund & som vanligt när jag gråter så kastar sig Xerox över mig & pussar & kramar mig, han är underbar. Aquiro förstod nog inte riktigt, eller jo kanske, men han fick inte möjligheten att trösta mig, Xerox var överallt. Det är svårt att fortsätta vara ledsen då:)

Det börjar arta sig

Igår satte vi (eller ok, pappa) äntligen i lastgaller i mammas bil, så imorse åkte båda hundarna bak i bilen. Så himla skönt.

 Idag på lunchen vart det till att äta ute, jag kände att jag behövde komma ifrån jobb & prata med folk:)
Glömde buren uppe på jobbet så båda hundarna fick sitta i bagageutrymmet i 30-45 min efter att jag kört till restaurangen vilket tar ett par minuter. De var hur lugna som helst när jag kom tillbaka:) Reste sig upp för att vifta på svansen & säga hej men sen la sig Aquiro igen & Xerox satt så lugnt. Aquiro är så himla duktig, numera kan jag både fika & äta lunch i ganska lugn & ro medans han är instängd i buren/hagen. Även om han kan låta lite ibland så är han jätteduktig & lugn.

Båda hundarna har kommit tillrätta nu efter en vecka i lägenheten, katterna har inte ställt till så mycket problem, än;) Nej men jag har även varit mer flitig med att träna med Xerox (haft så dåligt samvete) plus att jag inte är lika stressad & då är han ju som han ska. Jäkla hundar att påverkas så otroligt mycket av hur jag mår.

Nej nu har jag inte tid att skriva mer för den här gången. Men skriver mer här nån dag & ska lägga in bilder från den underbara(men kalla) valpträffen som vi hade i lördags:)

Ibland...

Vill man inte ha valp;) Flyttade igår kväll, allt är en enda röra. Som tur är skötte sig hundarna exemplariskt igår, de fann sig snabbt tillrätta. Båda två har ju varit i lägenheten förut eftersom det är min mormors gamla:)

Men imorse märktes att det varit stressigt på Aquiro då han bajsat inne när jag var i duschen & kissat två gånger, varav jag klev i den ena pölen. Men om man ska se positivt på det så var det första gången jag klev i något, just eftersom han varit så duktig. Så det är nog inget att vara orolig över, mer orolig över att han vägrade göra ifrån sig ute igår när mamma hade hundarna när jag & pappa flyttade alla grejjer.

Lite roligt är det också att det bor tre katter i trappuppgången. Ska bli spännande första gången som Xerox får syn på dom. I Hans trappuppgång. Nej, men han får vänja sig. Har ju fågeln hemma nu med, den ska ut så fort som möjligt, men trots att Xerox bott med den ett bra tag förut så är den väääldigt spännande nu, skumt.

Ska försöka få lite ordning & rutiner hemma nu så att vi får en bra vardag & lycklig samvaro..;)

På äventyr

Äventyret började i fredags när jag lämnade Aquiro till Petra, jobbigt men eftersom jag vet att han har det hur bra som helst där så var jag inte alls oroad, som jag skulle varit om han skulle vara någon annanstans, hm, är inte speciellt många som jag skulle lämna någon av hundarna till.. Nog om det.

Jag, Xerox & Danne satte oss på tåget som efter ett par byten & mycket sittande skulle ta oss till Växjö. På första tåget var det mkt folk, men där satt vi bredvid varann & Xerox låg helst i Dannes knä, jäkla hund;) Men skönt för mig som slapp en heffaklump i knät. Precis framför oss satt en hund som Xerox gjorde klart för att den inte var välkommen hos oss, vakthund som han är.
På nästa tåg så hamnade jag & Xerox bredvid en kille med en råtta i en liten bur & en freestyle (en sån med kasetter dessutom) var killen på riktigt? Jag är inte helt säker. Men han satt där bredvid & Xerox låg på golvet under sätena & sov, det var ju heltäckningsmatta i tåget, då kunde divan Xerox nedlåta sig att ligga på golvet;) När vi skulle av & Xerox såg Danne efter ett par timmar så fick han fnatt, fattar inte vad karln gjort för att den hunden ska tycka om honom, vad det än är så har det funkat.
Sen på sista tåget på nervägen var det en kille med en jamande katt som han var tvungen att ha halvt uppe ur sin bur & klappa på, Xerox var lite väl intresserad av den kan man säga. Men han var ändå duktig.
Väl i Växjö fick vi skjuts hem till Danne & Xerox somnade i bilen dit. Han gjorde sig snabbt hemmastadd & tog soffan & ena fotöljen i besittning, men som vanligt går det ju faktiskt att säga åt honom att gå ner. Han kanske är bortskämd, men inte odräglig (åtminstone inte så ofta).

På lördagen gick vi runt en sjö, låter väl kanske lite halvt galet, men det var kanske 5-6 km, som vi gick i ett något lite långsammare tempo än vad vi är vana vid... Mötte många hundar & joggare, höll på att få spel på Xerox i början(sen Aquiro kom in i bilden har han blivit mer vaktig & lite smådryg mot främmande hundar& efter senaste överfallet varnar han gärna joggare) men efter ett par hundar & joggare(& korrigeringar) så var han jätteduktig & fick gå lös bitvis. Har också hunnit med att träna lite i helgen, mest tricks dock. Förutom det har det blivit en massa välförtjänt mys, både med mig & Danne.

På söndagen var det tyvärr dags att åka hem igen, men efter fredagens resande (& bra miljöträning, endel resande tidigare i livet osv) så var han helt klockren, lugn & jätteduktig, det tåget vi åkte 3h i satt det en kelpie som var lite sur & med en inte helt fungerande avknapp framför & en collie bakom(Xerox är inte spec förtjust i collies). Tvärs över i gången satt dessutom en kille & stirrade på Xerox väldigt mycket, varför vet jag inte. Var dessutom massa barn som härjade, men Xerox verkade inte bry sig, väldigt skönt. Han somnade med huvudet i mitt knä & jag kunde lyssna på musik & bara slappna av.

Jag är fortfarande väldigt stolt över min stora kille, sålänge jag håller mig lugn så är han klockren. Är det något så tar han nästan alltid kontakt med mig för att kolla läget. Är nog mest jag som måste jobba med mig själv, men har kommit en jäkla bit på vägen nu iaf, känns riktigt bra:) Men nästa gång jag åker längre så är det nog bil som gäller (så att båda hundarna kan följa med), eller tider då det är mindre folk.

Båda hundarna verkade som tur var tycka att borta är bra men hemma bäst:) & snart har vi ett nytt, alldeles eget hem. Ska bli så skönt.

Förutom flytt så ser jag verkligen fram emot lördagen & valpträffen. Hoppas på fint väder (inget regn åtminstone) busiga hundar & mycket pinschersnack:)

Underbara hundar

Nu har det varit både jul & nyår. Jag är så oerhört stolt över mina killar.
Skrev ett jättelångt inlägg här i mellandagarna som bara försvann, det gick iaf ut på att Xerox är fantastisk;)

Xerox har ju varit med om två överfall av män (män som överfallit den som varit på promenad m Xerox). Vilket i sig gjort honom extra misstänksam mot främmande karlar, det har dessutom inte blivit bättre av att han haft sin skada.

Men, nu är han smärtfri & jag har på allvar börjat träna kontakt & även hantering med främmande män inblandade. Nu har han träffat på 3 av mina killkompisar & 1 av mammas. Första av mina killkompisar som han träffade var bara kontakt, Xerox sökte själv kontakt när min kompis satte sig ner för att hälsa på Aquiro. Snabb hälsning, sen var det bra, sen tog Xerox själv kontakt ett par gånger, denna kompis skulle in till oss & hälsa på, jag satte Xerox utanför, min kompis gick in, inga problem.

Nästa kompis träffade vi utomhus på ett ställe vi brukar promenera på nästan varje dag efter jobbet. Samma sak här, snabb hälsning & koll, sen neutral. Det som var riktigt roligt den här gången var att min kompis fick syn på en gren & sa, nu ska vi leka Xerox, jag skrattade & sa, ja prova det du. Men Xerox lekte med honom & han fick ta pinnen av honom osv, helt underbart att se:)

Sen var det mammas kompis, en stor karl som inte är spec van med hundar, även där snabb hälsning från Xerox & mannen klappade även på Xerox, framåtlutad & på huvudet, utan minsta problem.

Nu senast var det en vän till mig som först åkte med i bilen(han körde), då la Xerox huvudet på hans arm. Sen var han hemma hos oss(mig & mamma) då satt vi i soffan, jag, min kompis & hundarna, då klättrar Xerox över mig för att lägga sig i min kompis knä & vill bli klappad.. Båda hundarna var helt avslappnade i hans sällskap & verkade verkligen tycka om honom. Hm, den här killen kanske man borde satsa på?:)

Jag är  väldigt stolt över min hund som efter två överfall & smärta under lång tid fortfarande är öppen, kontaktsökande & vänlig. Men, man får inte glömma att han har stor skärpa & försvarslust. Han är dessutom signalkänslig & det får man inte heller glömma.
Jag har också fått jobba med mig själv, för det beror väldigt mkt på hur jag uppträder & känner hur Xerox reagerar, har även lärt mig att läsa av Xerox, känner honom väl nu & kan hans kroppsspråk. Så (ramla inte av stolen nu Petra) jag är stolt över mig själv också:)

Just det, Nyår var det ju jag skulle skriva om:) Det firades lugnt ute i Skerike hos en nära vän, vi var bara 3 st när hennes syster+pojkvän åkte in till stan. Sen var ju hundarna med såklart, både mina två & deras snart 8 år gamla tik. Tyvärr kunde inte Xerox & Frida hålla sams, så de fick vara i olika rum, turas om att vara inne vid oss. De har gått bra ihop förut, men det var ett bra tag sen de sågs & Xerox är ju vaktig om Aquiro, så det var lika bra att hålla de separerade inomhus (ute var allt frid & fröjd). Det skjöts raketer inne i stan såklart, vilket lät lagom mkt där ute på landet, men vid 12-slaget härjade både grannarna & mina kompisar med raketer(jag satt inne & mös med hundarna). Men jag vet inte om det är något fel på mina hundar, men Aquiro låg & toksov bredvid mig mitt i värsta smällandet & Xerox var lugn som en filbunke. Underbara hundar.

Något som jag slarvat lite med nu är ensamhetsträningen, tror jag.. iaf på jobbet(kan bero på att jag inte jobbat så mkt?). Hemma kan jag duscha & vara kvar inne på toaletten extra länge utan problem, kan lämna hundarna i bilen iaf 15min utan problem också. Aquiro blir mindre & mindre igel hemma i lgnheten, skönt. Men jag flyttar ju snart & då är han så illa tvungen att kunna vara ensam så att jag kan handla osv, är nog därför jag är oroad över ensamhetsträningen.

Just det, träffade MajLen, Ellinor, Wilma & Azzra här & var på promenad, det var underbart att få se sina hundar så lyckliga. Hoppas att vi kan hålla det så att vi ses en gång i veckan:)