TRE ÅR!

Idag fyller Kennel Appealing Grace's A-kull 3 år! Inte illa :)
GRATTIS till alla syskon & deras flockar!

Någon sorts liten sammanfattning av min älskade ♥ Aquiro ♥

Kiro är min tredje hund, min andra pinscher & min första valp.

Han har växt upp & blivit en mogen herre, men med massa bus & härj kvar, speciellt efter kastreringen så har de flesta märkt stor positiv skillnad.

Appealing Grace Aquiro Ad Astra är en balanserad, men känslig hund. Snäll, med arbetslust, will to please & mycket energi. Han går bra ihop med de flesta hundar & människor, men man kan ju inte tycka om alla. Veterinärbesök & liknande klarar han med bravur, han har på senare tid även börjat leka mer med random människor, om han är på det humöret, riktigt skoj. Han har en del skärpa & vaktinstinkt som han oftast använder med förnuft, men vissa saker är heliga & man beter sig inte hur som helst enligt Kiro, lillebror Midas är han däremot alldeles för snäll mot.
Han är otroligt gosig med de han känner & tycker mycket om barn. Han är tyvärr skottberörd, men ljud av andra sorter går finemang. Bil är heller ingen favorit att åka efter att han varit med i två bilolyckor, men långt ifrån panik i bilen & lugn sålänge man står still.
Man kan ha med honom på det mesta & han går lös lite här & var. Sålänge han är aktiverad & jag är lugn & fokuserad går det bra lite var som, även om han inte har lika kort & starkt "osynligt gummiband" som Midas har.

Kiro tränas i lydnad, agility, spår & trickträning/hjälpa till. Hr inte vågat mig ut & tävla än, men det kanske kommer nästa år eller så :) Ska gå en intensivkurs i agility nu i oktober.. 

En liten kort uppdatering om Midas, även han ska kastreras, han fyller 1 år i början av oktober. Tränar lite agility & lite sök (är med i en sökgrupp, har haft uppehåll över sommaren men nu sätter det igång igen).
Han är en otroligt arbetsvillig liten hund, har väldigt mycket brukshundsegenskaper i sin lilla parvel-kropp. Vi har tagit det ganska lugnt, han har fått vara valp & unghund, bara lärt honom det viktigaste & så grunderna till en del. Tanken är att Kiro ska lära mig massor & vara lite testpilot så jag kan tävla med Midas :)Kiro på ReDog & Midas på jobbet

Det var hysteriskt längesen jag uppdaterade, men det är väl dags nu när det faktiskt hänt grejer. Jag har börjat jobba heltid på ett jobb där jag trivs kanonbra. Hundarna är för det mesta hemma med husse, men när han jobbar så åker jag hem på lunchen (1-2 dagar i veckan) & hundarna klarar det galant.

Kiro har ett litet tag sett stel/skum ut i skritten & även när det varit kallt & ruggigt, så Pär fick ta tag i att ringa till ReDog & boka tid, jag har för mkt gammalt när det gäller Xerox kvar så jag klarade det inte helt enkelt.. Så idag var det dags.

Kiro hade skött sig perfekt, hälsat på alla & låtit Stefan & en person till känna på honom (jag var inte orolig, men man vet ju aldrig), i rummet var dessutom ytterligare tre personer (totalt 4 praktikanter/kursare). Kiro fick massa beröm & lovord för att han var så fin i kroppen, en så trevlig hund & pinscher mm, det gör ju att man blir minst sagt stolt! :)

Skriver delar av vad Stefan skrivit i Journalutskriften

Status: Pigg & glad hund som går på antingen max eller inget (tror det var en kombination av husses beskrivning & Stefans uppfattning). Rör sig bra & har stark muskulatur med bra neurogen intelligens i rörelserna. Korta steg i skritt med ökad rotation i bog & höftområde pga grov muskelfibertjocklek. I trav ökar hunden sin steglängd & han har fin elasticitet & ergonomi vilket torde ge bra uthållighet.

Sen gjordes en hältutredning där Kiro fick 0 = Obesvärad på allt dvs: Skritt, trav, balans, neurologiskt, sittande, stående, palpation, efter vila, under motion, svullnad, smärta. På muskelstatus fick han: Mycket bra!

Det enda som var något var lindriga krepiteringar i höger hasled men ingen smärtbild & fullt rörelseomfång, kan vara lite slitet ledbrosk på ytan & som friskvård kan man med fördel ge ett glukosamintillskott.

Som slutkommentar: Mycket fin hund generellt!

Jag kunde inte sluta le när Pär berättade om besöket, min underbara kille! :) & husse fick beröm för hur han avledde Kiro också, tänk vilken tur hundarna har som har en sån bra husse :)

Det i hasen tror jag kommer ifrån när han ramlade ur sängen för ca 1,5 år sen.. Men ska köpa glukosamin & ge ändå.

Imorgon fyller min kärlek & såklart resten av hans kull 3 år! Tänk vad tiden gått snabbt.

Midas var med mig på jobbet när husse var med Kiro till ReDog & charmade såklart alla! Var med på möte & ute i produktionen :)