Gott & blandat

Var nere en sväng till Kajen (Fik & butik) vid hamnen i ehm torsdags var det, undertiden jag väntade på mitt sällskap så passade jag på att träna med Aquiro (vad annars?;)) Såg en hund närma sig en bit bort & en kortare stolpe som såg hållbar ut mitt på en gräsmatta, perfekt. Satte fast min hund i den (tror inte han märkte nåt) & satte honom ner. Gick ett par meter bort & så bidde det kvarsittning. Han fick sitta tills hunden passerat, han satt som fastskruvad, min underbara hund! Sen när den andra hunden gått förbi så fick han ligga ner tills jag var redo att öva kontakt när vi förföljde den svarta cockern. Han var duktig även då:)

Valpträff i söndags, som med tanke på hur sliten jag var gick väldigt bra. Framåt slutet kunde jag ha honom lös utan att han sprang fram till de andra & låg/satt kvar fint, inkallningarna satt som berg osv:) Men i början av träningspasset var det mer eller mindre ett monster jag hade med mig (läs: jag var så seg så han passade på att utnyttja det). Hälsaövningen gick mindre bra & även första gångerna på godisburken. Det ska vi öva på. Han lyssnar ju annars på mitt "app-app" men i söndags verkade det bortblåst & all kontakt försvunnen. Även rapportövningen gick ganska kasst, den som brukar gå så bra. Som tur är kom kontakten & fokus tillbaka efter en stund, ungefär samtidigt som jag skärpte mig, konstigt;)

Igår hade jag tvättid & vad gör man då om inte tränar hund;) Gav mig fan på att han skulle kunna gå lös ett helt varv runt vårat "spår" uppe i backen, utan att tappa fokus helt (som han gör ibland) & minsann, det gick, han var superduktig. Någonting har helt klart hänt nu i hans "utveckling", den följsamma, kontaktsökande, känsliga & uppmärksamma hund som jag en gång hade börjar så sakteligen komma tillbaka:) Men än ska jag inte ropa hej, slyngeltiden är på intet sätt förbi..

Höll på att tappa hakan när vi gjorde en av våra dagliga "hämta pinnen", han kom in, satte sig framför mig & höll kvar (!!) pinnen i nån sekund, snacka om tokberöm & godisregn:) Så skönt att vi kommer nån vart igen, på riktigt. Hans föremålsintresse ökar för varje dag (beror förhoppningsvis delvis på att vi kämpat lite med det) & kottarna i öronen verkar åtminstone för tillfället lämna lite plats för ljud att komma in i öronen:)


Skryt skryt...

Ja, kan inte låta bli. Måste bara få skryta lite om min underbara kille!
Idag skulle jag lämna in bilen på lite småfix (gratis eftersom de inte hade hunnit innan jag hämtade den från firman) :)
Så då fick jag skjuts av en snäll Danne till jobbet & han tog dessutom hand om skrutten hela dagen. Aquiro känner Danne sen han var liten, annars hade jag inte bara släppt iväg honom på de "äventyr" som jag ska skryta om nu;)

Först var det hämtning av Dannes pappa, som Aquiro aldrig träffat. De skulle åka bil i ca 10 min skulle jag tro. Då satt han i knät på pappan hela vägen, utan problem:) Sen skulle de till Dannes bror, som har en golden-tik på ca 2 år & en dotter på ca 1,5 år som är van att klänga & klättra på hundar.. Han hade tydligen varit väldigt busig där, men snäll & lugnat ner sig efter ett tag & bara gått undan lite försiktigt när dottern varit lite småjobbig med honom:)

Sen efter jobbet & bilhämtning så gick vi en sväng i skogen & på ett fält, han fick vara lös hela tiden (ja, jag vet reglerna, men han lyssnade så exemplariskt & fortsatte att göra det hela vägen, trots en hel del fågel & spår, annars brukar jag koppla honom om han tenderar att inte lyssna) min underbara lillkille! Eftersom det varit en sån jobbig dag så gjorde vi bara ett "hämta pinnen", varianten att jag kastade iväg den (håller i honom & han väntar på "vart"), han gick rakt på den & letade mycket fokuserat & kom med den i princip på en gång, släppte den max 30cm ifrån mig, så det tar sig!:)
Den andra varianten är att jag knyter fast honom & går ut med pinnen. Sen får han leta, i sele eller lös.

Nu ligger han helt utslagen på en hög med kläder som jag ska ta hem från pappa. Såå söt:)

Utställning i Avesta 16 juni (inoff)

Så var Aquiros första utställning avklarad:) Matte är änsålänge för feg & ganska nollställd vad gäller utställningar, så jobbet som handler var tilldelat uppfödare Petra (vem annars?;))
Hon visade honom kanonbra & han skötte sig enligt mig exemplariskt (men vem är inte stolt äver sin knodd i såna här lägen).

Kritiken hamnade tyvärr hemma idag. Men den var riktigt bra, domaren måste verkligen gillat min lillkille. Förmodligen kommer kritiken finnas att läsa på
www.moudi.se innan jag hinner lägga upp den.

Det här var första gången Aquiro befann sig bland så många hundar på samma gång. Vi har ju övat på att vara bland massa folk & endel hundar, vilket har gått kanonbra. Men så här mkt folk & hundar på samma gång har vi inte haft möjlighet att öva med. Men både Aquiro & Alwa skötte sig jättebra, de är ju ändå bara precis fyllda 9 månader. När vi väl hittat en plats i skuggan precis bredvid ringen så kom de till ro väldigt snabbt. Först med oss på filten, men även i "tygburen" som jag införskaffat:) Jag kunde till & med lämna Aquiro i buren (efter han ställts) & gå iväg en sväng (men då satt Anna & Victor kvar med sina busfrön).

Slänger in ett par bilder från ringen:

Hantering, domaren undersöker. Aquiro ser förmodligen nån av systrarna.
Hantering


Snyggingen uppställd. Viftandes på svansen:)
Snygging


Såhär glada & fina är man om man blivit BIR valp(Aquiro) & BIM valp(Alwa).
BIR & BIM

Förutom utställning har vi på senaste tiden ägnat oss åt att bada, vilket han tyckte var en rolig sysselsättning. Träna upp föremålsintresse (nu letar han aktivt efter pinne som jag antingen kastat eller gått ut med iaf 3 gånger, det är en kanonförbättring från ingen eller 1 gång). Eftersom jag har bil igen så har det blivit endel härliga turer i skog & mark så han fått sträcka på benen:) Vi kör även vardagslydnad som vanligt & tränar endel moment från LK1:)

Underbar helg

Ja, konstigt nog, efter fyra dagars total sjukdom för min del så blev jag äntligen bra i lördags em/kväll. Fick äntligen i mig mat igen. Stackars Aquiro har fått stå ut med en sur, trött & totalt orkeslös matte. Han har hoppat jämfota(fyrfota?) i sängen & varit tossig på promenaderna & mitt tålamod har varit allt annat än bra. Men han har varit vääldigt duktig eg med tanke på alla hormoner & all energi som han har, plus att han är van att gå lös/i långlina varje dag & tränas med varje dag. Så han är nog glad att matte är frisk igen. Men lördagen & söndagen blev händelserika så det är skönt.

Lördag fick han en ny kompis, en underbar liten mops som heter Napoleon som Aquiro körde totalt slut på;) De är nästan precis lika gamla & lekte jättebra tillsammans. Det går inte att komma ifrån att Aquiro är jätteduktig på hundspråk (Tack Xerox & Wilma såklart;)) & att han är bland de snällaste själarna som finns. Lille Nappe härjade på avstånd på honom, innan de hälsat, då låtsades han bara inte om honom:)

Söndag gick vi morgonpromenad med Anna i hamnen, sen till ICA, shoppade lite käk, sen sola på Annas innergård, inte lika mkt folk som sist, men ändå. Han var lugn & skötte sig exemplariskt:) Sen promenad hem rakt igenom city, jätteduktig mini:)

Sen grilla med några av grannarna, ett par & deras son på 4 år, det är Aquiros bästa kompis (förutom ovan nämnda mops) i huset tror jag, så vi vuxna åt & pratade & Aquiro & Daniel lekte & pysslade, hur härligt som helst. Underbara hund:) Såklart så lämnar vi dom inte utan uppsikt, men jag har väldigt stort förtroende för min lillkille när det kommer till barn (eller ja, i största allmänhet eg). Men man får ju ha lite koll på vad för barn som tillåts leka med hunden, denna familj har katter & både föräldrar & barn är kanonvettiga, så det känns jättebra att de har varann, även om Aquiro tycker om alla mina grannar:)

Att Aquiro inte riktigt läst rasstandarden märks när det kommer nya människor till "hans" tomt, ibland kan han säga till, om de beter sig mystiskt, men oftast så är han bara nyfiken, hälsar & sen är det bra eller så tycker han att han fått en ny kompis. De som han nu skäller på ska ändå fram & hälsas på & efter ett par min så är de godkända & får vara på hans tomt:)

Sen kom Maja & vi traskade ner till Kajen för en fika. Han skötte sig exemplariskt även där, bland alla människor, glassar, hundar osv:)

Nu kommer jag säkert få tillbaka tusenfalt på tisdag på träningen för att han skött sig så bra, men äh! Även idag har han skött sig kanon, gått lös hela dagen ute & funkat kanon (jag glömde/hann inte få med mig sele & lina).

Så vi är tillbaka & superladdade båda två;)