Vilken kille!

Det har varit mycket i helgen. Jag har varit ute & härjat, Aquiro har legat hemma & sovit (alltså från tio elva nån gång till ett två). Lämnar jag honom vid sovtid så håller han sig lugn & sover bara, men än så länge får han bara vara i buren:)

Vi var även på vårruset i veckan, han var jätteduktig. Fredag åkte han buss igen, inga problem, imorse ville han nästan på bussen när vi väntade på min kompis som skulle plocka upp oss:)

Lördagen var ju valpträffen (bilder i inlägget under!!), sen utgång för min del, men ingen lång stund. Söndagen var först sola hos en kompis på hennes innergård, Aquiro låg växelvis i skuggan & växelvis i solen. På gården fanns två katter som var vääldigt nyfikna & inte riktigt gilalde hundar, så stackarn fick stryk av en av dom en gång. Men han överlever utan men;)
På gården var det också massa barn som sprang runt med div leksaker, han brydde sig inte om dom förutom på slutet när han hade tröttnat på sin tråkiga matte som bara låg platt på rygg;) Det var även ett gäng personer som kom fram & hälsade på honom, han var glad som vanligt:) Var ett par karlar i 40-50-års åldern, så det var bra träning:)

Sen på em var det kalas hos min kusin, där var det också ett par farbröder, gick hur bra som helst, de kollade inte tänder, men de hanterade honom lite. Utan minsta problem, skulle vara att han blev för glad isf:)

Det är sån skillnad på honom när jag verkligen tränar varje dag, även om man märker av hans slyngelfasoner så blir jag ju roligare & mer intressant såklart. Har bara inte orkat när jag inte haft nån bil, men det blir förhoppningsvis ändring på det i veckan. Peppar peppar..

Om jag skriver underligt så beror det på feber, ont i halsen & att jag ändå måste jobba..


Äntligen valpträff igen!

Här kommer ett gäng bilder från valpträffen. Vi tränade på följsamhet, kontakt, platsliggning, kvarsittning & hantering. Vi pratade, skrattade & fikade som vanligt:)

Ambra ligger fint
Ambra ligger

Aquiro ligger fint, Ebba i bakrunden
Aquiro ligger

Petra instruerar med inlevelse;)
Petra viftar

Var det dansa vi skulle lära oss;)
Petra & Ambra

Aquiro, Ebba & Alwa med respektive tvåbening.
Aquiro, Ebba, Alwa

Anna med Alwa & Azzra som ligger fint.
Alwa & Azzra

Petra med Ambra, Aquiro i bakgrunden
Petra & Ambra(Aquiro i bakgr)


Maj-Len med Azzra liggandes & Aquiro ståendes. Vilken koncentration:)
Azzra & Aquiro

Alwa & Azzra
Alwa & Azzra

Alwa i bakrunden & Azzra(ehm, nästan helt säkert, vi får nog ha krismöte;))
Tjejor

Petra med nästan hela gänget, obs att det är min slyngel som går fint bredvid;)
Petra m g?nget

Bonusbild, som katt & hund;)  De funkar verkligen kanon ihop, sover tillsammans & busar tillsammans,
så jag hatar inte katter fullt lika mkt nu;)
Tigger & Aquiro

Berg & dalar.

Ja, nu har mitt lilla monster en våg av hormoner här tror jag. Han testar inte mig på nåt annat sätt än att slå av hörseln totalt. Vilket är så otroligt frustrerande när man haft en sån underbar, följsam, kontaktsökande hund hela tiden. Men jag hoppas att det går över snart. Som sagt är det ju i perioder. Men jag skulle hellre ha en hund som testar mig genom att svara upp tex. Men nej, han stänger bara av hörseln, inte en gång har han morrat eller liknande åt mig.

 Väldigt skönt, men som sagt frustrerande med en hund som slutat lyssna bitvis. Så nu är det kontakt & följsamhet som övas, sele & långlina för det mesta. Men detta med "tonåren" kräver mer tålamod än jag har ibland kan jag erkänna. Så vi lägger mer tid på trickträning både med & utan klicker. Så att vi ska hålla oss så sams som möjligt.

Har på två dagar lyckats lära honom "rulla runt" (utan klicker, blev för mkt att hålla reda på), så med tanke på det känns det inte det minsta oroande:) Nästa trick är "buga" med hjälp av klicker. Sen får vi se, vill lära in snurra(gå ett varv runt sig själv), dansa (gå på bakbenen), sen ett gäng till. I den här takten så lär det bli ett par:)

Fick även stort bevis på att han verkligen kan sitt & ligg (jag har varit osäker på om han verkligen lyssnar på ordet eller tittar på mitt kroppsspråk) Men här om dagen då jag skulle åka & handla så lät han i sovrummet innan jag ens gått, så jag satte in honom i buren, han lät fortf så jag gick fram & kikade genom nyckelhålet, han stod upp & viftade på svansen. Då sa jag sitt, hunden sätter sig ner. Sen ligg, hunden lägger sig på en gång. Underbara lilla kotte:)

Så visst kan han. & visst kan jag. Men vi passar nog varann lite för bra ibland. Då går vi inte ihop. Men när värsta hormontopparna är över, jag har bil igen (har dåligt samvete för att jag inte kan åka ut i skogen varje dag som förut) & vi kan ta oss ut till klubben, då jäklar får man passa sig för oss;)

Just det, Aquiro åkte buss för första gången i sitt liv i lördags (skäms på mig!), det gick som en dans:) Han är så enkel att ha att göra med trots allt, går med på det mesta bara matte är med;)

Det är roligt att ha hund:)

Åh, underbara lillkille:) Här skiftar det snabbt, igår var han dryg & jobbig, som tur var skulle jag hjälpa Fabi med hans Ace, det gick mycket över förväntan, ingen jättelätt hund, så jag var nöjd & kände att jag inte är helt kass på hund som tur är;) Aquiro fick vara ensam i en timme & det gick utan problem, i fredags var han ensam i ca 4h, vilket också gick jättebra (han är ju van att vara ensam, men mest i bilen & sen tror jag han lärde sig skälla/yla av Ebba sist de var här)...

Idag tänkte jag vara duktig & börja med nya momentet i LK1.Alltså hålla apporten i 5sek. Han bär ju ofta runt på pinnar, längre sträckor, utan tugg, börjar även bli duktig på att komma ända fram innan han släpper:) Så idag satte jag honom & fick honom att ta pinnen, loss,godis. Sen om igen ett par ggr, tillräckligt få & tillräckligt mycket beröm för att han skulle kunna hålla sig cool, men samtidigt hålla på att slå knut på sig själv av arbetslycka:) Han höll den som mest i nån sekund, då fick han godis & tokberöm så han fick fnatt:) Sen räckte det med träning just då:)

Plus att promenaden imorse gick jättebra. Litar mer & mer på honom nu faktiskt (när det gäller att vara lös, i övrigt litar jag till fullo på honom), men han är ju fortfarande en riktig slyngel.

Just det, han kräktes tidigare idag lillpyret. Men det såg ut att vara lite för mycket gräs & lite för lite käk. Han har ätit lite dåligt, funkar bättre på fri tillgång så jag kör på det (mäter upp dagsransonen & låter stå framme).

Ska ev vara med på utställning i juni, i Avesta, ska bara lyckas anmäla mig:) Förhoppningsvis så har Petra möjlighet att ställa honom, jag känner att två blåbär i ringen är ett för mkt;)

Träning på Ekeberga

Igår var vi med Maj-Len, Wilma & Azzra på Ekeberga för lite träning. Eftersom han gick så himla bra dagen innan så gjorde vi bara en platsliggning (som faktiskt gick ok, han fick vara fastknuten & ska så vara ett tag).
Sen följsamhet/fritt följ som gick kanon. Gjorde inget mer vad jag minns iaf;)

Sen gick vi bort till den härliga agilitybanan som står uppe nu:) Hoppade hinder, som han verkar gilla mycket. Sen försökte vi lite på A-hindret & stegen, men de var lite läskiga, tror minsann att han är lite höjdrädd, det ska vi råda bot på, ska ut i naturen & omvärlden & klättra & klänga på saker, sen tar vi oss an de stora hindrena på agilitybanan. Började med lite slalom, tre pinnar, har ju fått instruktion hur man lär in det förut & körde på det, tusan vilken klipsk hund man har!:)

Blir nog att anmäla till någon agilitykurs när det finns möjlighet. Han verkar gilla det, även om han inte far runt som en tok på egen hand på banan som Xerox gjorde:)

Känns som att vi inte vill rikta in oss än, men roligt att han har fallenhet & motivation för lydnaden:) Nu är det bara jag som måste ta tillvara det:)

Vilken kille!

Igår så tränade vi (som vanligt) på vår fina gräsyta vid jobbet:) Skulle göra inkallning, men han ville inte sitta kvar(väldigt skumt, får bli hårdträning på det, han har ju inte problem förut med det, för taggad förmodligen) & kom springande mot mig, då råkade jag i min frustration förmodligen göra något liknande tecknet för ligg på nåt sätt & han kastade sig ner, såklart fick han massa beröm istället:) Har aldrig provat inkallning med läggande, men han var supertaggad igår & jag kunde blanda kommandon hur som, riktigt följsam & både vänster & högersvängar var fina i fria följet:) Han börjar förstå att man kan vara riktigt nära:)

Igår var vi ut till flygfältet & det var en annan hund där, jag hade långlina & sele (som oftast nu) & det är så skönt, för jag litar på honom & visst var han intresserad av hunden, men gjorde ingen ansats att springa dit, härligt. Vår lilla träning börjar redan löna sig:) Men det är låångt kvar. Tur att han bara är 7 månader;)

Men kunde inte låta bli att vara stolt matte igår när han var så duktig:) Så just nu har jag ingen jobbig tonåring utan bara en underbar liten hund. Men imorn kan det vara tvärt om;)