Miljöträning

Då jag jobbar alldeles för mkt för mitt eget bästa nu:( så får hundarna vara mkt med husse, vilket är kanon, eftersom de är mammiga så det räcker ändå:) Jag tränar mest trick inne, Kiro kan stänga kyl, frys & lådor nu både hemma & har provat hos pappa med:)
De har fått vara med en del i garaget, husse har byggt en hörna där de har filtar & grejer så de inte springer omkring hur som helst bland allt skrot.. Eller Kiro brukar få springa runt som han vill, men nu när de är två så får de vara i sitt hörn, men det har funkat jättebra.

De får även vara ensamma mer & mer & det funkar jättebra! Midas "ensamtränar" sig själv ibland genom att lägga sig & sova i sovrummet när vi andra är på andra håll i lgnheten:)

Var ner på stan i början av veckan & Kiro har inte varit i stan på jättelänge, skäms på mig! Anna var med oss som moraliskt stöd, det behövdes;) Kiro fick ha på sig sin grimma för att han är lugnare i den & för att jag hade väldigt ont, han skötte sig exemplariskt! Hundar, folk nära, rulltrappa osv, bra kontakt, lugn & lyssnade bra. Midas gick i koppel för typ tredje ggn (också skäms på mig) & gick bättre i koppel än Kiro brukar hihi men han hade ingen koll på var man skulle hålla sig. Han reagerade inte heller på något, andra hundar, folk bussar osv.

Nu är det dags att krypa till kojs.. Usch, har så dåligt tålamod med hundarna spec Kiro, fast bara när jag är såhär trött & har så ont... känns inte bra alls.. Nåja färdig-gnällt.. Tur att det är möte m chefen imorn.. Längtar till agilitykursen förresten:)

Nog med snurr & surr för ikväll med, inga bilder tyvärr.. Ska försöka fota lite någon dag.. Men vet inte vad, när Kiro stänger något kanske:)


Tidsbrist

Jaha, nu är jag hemma från Barcelona i två dagar, då har jag jobbat fast jag inte skulle, så nu imorgon åker jag på kurs för Anders Hallgren med jobbet, ska bli kanonkul, men orken är sådär i form & har ju tillbringat alldeles för lite tid med sambo & hundar på senaste, nåja, det kan man väl ta igen sen..

Träffade Lena med Bella igår på Maxi & det var väldigt trevligt att glömma bort att jag var stressad & prata lite pinscher:) Så nu tycker jag att så fort det börjar bli okej väder så är det banne mig dags för träff & träning!

& så var det in med lite bilder, tror inte att jag visat dessa förut :)

De smälter in rätt bra i vår soffa, ibland missar man att Kiro ligger i en fåtölj.. Nog för att de kan härja, men de kan minsann vara lugna med:)


Kiro på morgonen innan jag åkte till Barcelona, innan jag fotade låg jag till vänster om honom, så vi låg & kramades:) Då var Midas hos uppfödaren & Pär på jobbet, så han ville nog mysa lite extra när det bara var vi:)


Buskillarna i sängen


& ännu mera mys i soffan :)


Nu blev det väldigt lugna bilder, men mer fart var det idag när jag var på enköpingsgruppens IPO-plan & tränade lite med Kiro:) Fanns plank(som lydnadshinder fast bredare & inte jättehögt) & typ A-hinder fast mkt brantare, kanske heter plank det med, så himla trött:) Värmde upp ordentligt & så körde vi lite, han var jätteduktig.. Han kan stänga frysen nu med..Inte på kommando än, men räcker om jag pekar, behöver inte targetplattan längre:) Så sen ska jag börja med lådorna & så får vi se vad det blir sen...

Nej nu måste jag sätta fart & packa inför morgondagen.. Hoppas att jag hinner lära mig massor, är ju där & jobbar, men nog måste man suga i sig så mkt kunskap som möjligt när man ändå är på kurs & Anders Hallgren dessutom :)  Haha ja jag är lite nördig när det gäller honom.

Igår hade vi kalas för Pär, med 7 vuxna, 5 barn & så 2 hundar, de var så himla duktiga båda två! Kiro skulle fram & trösta minsta barnet (2v) när hon började gråta & så hålla koll på alla större ungar såklart. Midas tittade på "brorsan" & verkade tycka att barn är ganska bra ändå:) Det hjälper mkt att alla barnen är väldigt duktiga med hundarna, är imponerad! Spec lille Lucas som fyller 4(fast han är äldst av de barn som var här igår), han är kanon med hundarna, gullunge!

Hm, har fortfanade inte kunnat slita mig, hinner blogga alldeles för lite, både här & i min fia-blogg... suck.. Nåja, får ta igen allt sen, nångång:)

Nytt år, nya tag

Ojojoj vad jag varit dålig på att uppdatera!
Det har hänt massor men jag tänker nog inte ens försöka börja sammanfatta allt, blir nog bara för långt & snurrigt:)
Men jag har kommit igång med trickträningen på allvar igen, inspirerad av mitt nya jobb & servicehunden där som är min "kollega". Vi har börjat med att lära in att stänga en kökslåda. Har dammat av targetplattan vilket var väldigt positivt:)

Jag har haft mycket med jobb, hundar osv så jag har inte hunnit varken läsa eller skriva så mycket i bloggar/forum som jag skulle vilja:( Men jag tänker på er alla pinschervänner/bekanta/internetkändisar osv :)

Nä, sätter igång med bildbombningen istället.

Liten Midas i köket, full i fan


Vi firade nyår utanför Askersund, Kiro ville verkligen inte åka hem, vi hade ett par underbara dagar där, mitt i skogen


Två herrar som är så duktiga med varann, men lille Midas är riktigt tuff, Kiro är så snäll så snäll, men han börjar sätta mer gränser vilket jag tycker är bra.


Så liten & redan insnärjd i sånt här, åh nej, men ja, han har lyft på benet till & från sen han var 12v så...


Vilar så sött i husses famn, man ser både det lilla överbettet & den lindriga kroksvansen, men han ska ju inte vara snygg, han ska förhoppningsvis bli duktig på agility :)


Kiro i snön på vår uteplats


Båda killarna ur "fia-perspektiv" :)


Buspojkar, Kiro leker mycket mer nu, både med mig & med lillen såklart. Båda lika envisa:)


Lille Midas i snön, fullt ös! Eller medvetslös, men han kräver mer & mer, som en pinscher på speed eller något;)


Fast han är ju söt när han sover hihi


Kiro ville tydligen ligga i just den fåtöljen, fast vi har två, plus en soffa, en bädd, en säng & nån filt på golvet:)