Agilitybilder

Så, nu har jag rotat fram sladden till kameran & här kommer ett gäng bilder.


Nää, våra hundar är inte godisråttor;) & notera hur stooor mammas Zeb är! 7 månader gammal. Kiro sitter nästan ner åtminstone..


Ja, vi har mycket kvar innan slalomen sitter, men han börjar fatta galoppen:)


Han tar fortfarande stoora skutt fram & tillbaka, men kommer närmare & närmare, jag kunde i början inte låta bli att skratta högt åt hans skutt, kanske därför han gillar slalom, det gör ju matte glad?:)


Det lättaste är att hoppa! (& rackarns roligt är det också)


Den här bilden är med bara för att det ser så sött ut när Zeb kikar på "storebror" när han tränar:)


Balanshindret har Kiro tyckt varot jättejobbigt(konstigt, han som klättrar som en bergsget i skogen), i början körde jag & Madde på varsin sida, med honom kopplad, bara från ett håll, stötta, jag var nog uppe & klättrade över före honom en gång med haha, men nu går det bra. Men för att han ska gå lugnare & mer självständigt så har jag gjort nåt som man säkert absolut inte får göra, lägga ut godis:) Funkade iaf bra så jag tänker göra så ändå:)


FULL satsning över A-hindret, det är minsann inte läskigt:) Här kör vi en liten bana, i ett mini-u: a-hinder, tunnel & hinder. Han var nästan lite övertaggad, tyckte det var såå skoj!


Här ur tunneln mot ett hinder, vilket sug! Nån gång körde jag det hindret han är påväg mot nu & så fick han göra en u-sväng mot det hindret som syns i bild.


Belööning, roooligt! Galen matte & lika galen hund haha. Han har precis kommit fram till belöningsburken som jag lägger på slutet, funkar superbra både i agilityträningen & i lydnaden. 


Så en bonusbild på min mamma & hennes duktiga Zebbe:)


That's all folks.. Vi har vilat från seriös träning nu ett par dagar, bara motion, tricks & bus med hundkompisar:)

Rackarns!

Ja, usb-sladden till kameran är tillfälligt på rymmen! Vilket betyder att jag inte kan lägga in några nya bilder från senaste veckans träning.. Får skriva lite snabbt om det sålänge:)

I söndags promenerade & tränade vi med mamma Wilma, syrran Azzra & nästan hela fam Clevinge, roligt att träffa dom, var ett tag sen. Alltid kul att se när de tränar, så duktiga! Sen tränade vi med Åsa & hennes Cisco & min favorit terroristen Atlas;)

Det blev lite lydnad, ett par budföringar, lydnaden gick bra, budföringarna helt okej med Janne som motpart. Sen körde vi agility, han är SÅ duktig! Nu börjar jag känna igen min hund!! Har gått mot min idé att inte lära in slalom på egen hand & ja, skrattade högt på plan när han gjorde stoooora skutt fram & tillbaka mellan pinnarna, sötis!:) Men han börjar fatta, jag måste bara komma ihåg att inte traggla, även om jag blir överlycklig för att han är så duktig:) Det var en annan hund(tik till  med) som han inte brydde sig det minsta om, yes, förmodligen för att jag inte brydde mig det minsta:)

När Åsa kom var jag gråtfärdig av lycka så vi var tvugna att fika lite;) Sen körde hon med Cisco innan hon (försökte) fota mig & Kiro på agilityplan, jag hade tillfälligt glömt bort "sportfunktionen" så det blev sisådär:)

Måndagen blev vila.

Tisdagen blev motion, var ute & cyklade med honom, han fick pröva på att dra lite ordentligt, han är i tillräckligt bra kondis för det & jag har cyklat tillräckligt många gånger med honom, gick kanonbra, hejade på honom & hela han tog i & lös av stolthet. Blev inte så långt dock eftersom det var första rundan & gick endel:)

Och idag var jag & bästa mamman (min såklart!) på brukshundsklubben & tränade med hundarna, hon har ju en 7 månaders flat som är en riktig vilde, men jätteduktiga är dom:) Jag körde agility med Kiro & han var även idag kanonduktig! Fokuserade mest på kontaktfältshinder, slalom & tunnlar, men blev lite hopp med.. haha, jag, dåligt struktur, nääää.. Men jag försöker mest få honom att älska det & idag var han minst sagt taggad, så kul att se! Han var verkligen uppslukad av det vi gjorde = jag gråtfärdig igen hihi. Mamma tog lite bilder, MED sportfunktionen & de kommer jag lägga in så fort jag hittar den rackarns sladden!

Sen gick vi bort till en fotbollsplan där hundarna fick busa av sig, Zeb vet att han inte har en chans att hänga på Kiro så han tar innervarv eller står & väntar på att få brotta ner Kiro:) Men idag hände nåt som knappt hänt tidigare, min alldeles för snälla hund sa ifrån till Zeb, äntligen! Det var när jag hade tappat godis på marken så försökte matvraket Zeb knycka, ajaj sa Kiro. Skönt för jag vet att hans tillsägelser inte går till överdrift, han har ju lärt sig av språkmästaren Xerox:) & Zeb behöver sägas till, han är vild!

Nej nu får det räcka, ska leta reda på sladden, sen så. Nu är det läggdags, vi är minst sagt trötta!

Dags att uppdatera

Har varit dålig på att uppdatera bloggen på ett tag nu, det beror delvis på att vi tränat mycket. & sen på att jag varit dålig senaste tiden & inte kunnat sitta framför datorn så mycket, utan lagt min ork på vardagen & Krio såklart.

Det har blivit mycket agility, men även spår. Han är så himla duktig min lill-kille, men besvärlig med, han har en fixering med att nosa efter tikar & har då svårt att fokusera, även på sånt som är superskoj, det enda som han verkligen kan fokusera på är spår & uppletande, då är ju nosen redan upptagen:)
& jag har varit för snäll, eller låtit honom komma undan med att nosa på plan tex, ajja bajja. Så nu är det en konsekvent & roooolig matte som tränar.

Vi övar vidare på hinder i agilityn & nu är det bara balanshindret, slalom & gungbrädan som inte sitter. Sen behöver vi gå en kurs så jag kan lära mig att handla honom. Men körde en bana på nån träning för ett litet tag sen & när det funkar så är han grym!

Skulle ju egentligen tävlat i apellen i spår på KM men pga hans överdrivna intresse för flickorna & att alla moment inte sitter ordentligt så struntade vi i det. Men vi var på plats & jag var figurant på söket, skoj! Så vi kommer nog börja lite smått med sök också, eller rapport, vilket han verkar tycka är roligast:)

Sen tänkte jag komma igång med lite trickträning igen, jag gillar ju själva inlärningen bäst egentligen & han kan alldeles för få trick enligt mig:)
Hands up-han gör "vågen" sittandes, ett riktigt partytrick;)
Rulla runt-men det vill han bara göra på gräs eller annat mjukt underlag
Buga-ner med framdelen, upp med baken
Puss-man får en puss/dutt med nosen på munnen oavsett om man sitter eller står
Plats-tänkt att användas i tävlings-sammanhang, men får se, han lägger ner hakan i marken när han ligger

Hm.. är nog de han kan, som jag räknar som tricks.. Sen kan han ju smidiga vardagskommandon som "sida" då ska han byta sida av trottoaren/vägen. Oftast så han går på samma sida som mig. Sen "gå runt" som från början var för stolpar o.dyl. men som nu funkar på folk, hundar, staket, bord osv. Ett för mig tydligt bevis på att pinschrar är smarta, jag har nämligen bara lärt honom att gå runt stolpar, i koppel, men nu funkar det som sagt i andra situationer, utan koppel & med andra referenser. Imponerande tycker jag i alla fall:)

Återkommer med nya trick, men idag håller han på att lära sig vandra, gå på bakbenen helt enkelt.

Sen kommer det de närmaste åtta veckorna att dyka upp spännande saker i vår vardag.. Får skriva mer om det när jag vet mer helt enkelt:)

Så, en liten uppdatering i alla fall:)