Besvärliga bollarna borta

Japp. I måndags var det dags för kastrering av Kiro. Jag åkte till Köping tidigt med två förväntansfulla hundar i bilen. Jag hittade på andra försöket, halvt vaken åtminstone. Sprang in kvart över åtta, sista minuten. Det som slog mig var att det var väldigt lugnt & trevligt på mottagningen. Jag fick veta att veterinären var en väldigt bra veterinär som jag haft på Strömsholm förut, vilket kändes bra. De i receptionen var lugna & trevliga.

Jag fick en stund på mig att rasta hundarna, sen gick jag & Kiro in & Midas fick öva på att vara helt ensam i bilen (det gick jättebra). Kiro skötte sig exemplariskt inne hos veterinären, satt still trots hundar & barn & låg även ner en stund. Veterinär Göran tittade på kulor, lyssnade på lungor & hjärta, tittade på tänder & sånt, Kiro stod som ett ljus, duktiga killen. Sen blev det vägning, lite drygt 15 kg, han har gått ner lite muskler skulle jag tro då jag inte kunnat hålla igång honom som vanligt... Efter det en smärtstillande & en lugnande spruta, första sprutan gick jättebra, men han ville hellre gömma sig när det var dags för den andra. Men han säger aldrig ett ljud,  

Åkte hem med en smått förvirrad Midas & sen var det vänta.. Klockan ett hämtade vi en ganska stissig Kiro utan bollar, med en stooor tratt. Han fick åka i mitt knä i en filt påväg hem & då märktes det hur påverkad han var av sedering osv egentligen, väl hemma sov han som en sten i flera timmar. Han har knappt haft tratten på sig hemma, bara på natten när han inte sover i sängen. Han har låtit bli & vår lille terrorist har låtit bli honom med.
 
Så himla sött, när de sågs första gången efter kastreringen utanför bilen hemma så gjorde Midas något oväntat, han hälsade lugnt & sansat på Kiro, inte som han brukar, kasta sig på honom & härja.. De är så kloka de små liven!

Nu tar vi det lugnt då husse är sjuk, jag krasslig & Kiro ska ju vila, det är väl bara Midas som "lider", men just nu ligger han 30cm från min på rygg i sängen & Kiro ligger intryckt under min arm, halvt bakom min rygg :)

Längtar som tusan tills stygnen är tagna, vi kommer igång igen, snön är borta & framförallt, det eviga tjatet, agilitykurs! :)

Har tillfälligt tappat bort laddaren till kameran, så det blir dåligt med bilder.. ska försöka leta på den & ladda kameran så det kan bli lite bilder snart i den underbara vårsolen:)

Kommentarer
Postat av: Jill

Hittade till dig ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback