Besviken

Ja, det blev inget igår, tanken var att vi skulle göra ett litet L-test/mentaltest utfört av polisen på polishundens dag. Men man skulle anmält sig i förväg & mammas ***** karl hade inte gjort det..

Men vi kikade på de andra hundarna & Kiro såg spöken & diverse på lite avstånd (man satt ganska nära) utan problem. De hanterade honom innan alla gick hem utan problem, drog i ben, öron osv. Sen försökte vi leka men han ville inte, jag var irriterad på ovan nämnda person & så en dreglig skinnbit & eftersom han var trött & less & framförallt i sin period så reagerade han på halvfiguren m "superögon", sån som man har på korning, när de skulle plocka undan den.

Att han skulle reagera på den trodde jag aldrig, han har inte visat några andra speciella rädslor förutom under spökåldern & sen nu under psykiska könsmognaden, han har ju varit med på allt mäjligt & omöjligt utan att visa något. 

Pratade lite kort med hundförarna om det & de trodde precis som jag att det beror på hans psykiska könsmognad & att vi helt klart ska avvakta med MH ett tag tills han kommit ur sin jobbiga period. Men att han verkade vara en väldigt tevlig hund som inte är lämpad till polis-tjänst(nähä;)) men väl för tävling. Så vi åkte hem, hade då varit där i drygt tre timmar, med massa hundar, barn, poliser, fordon osv..  Han skötte sig väldigt bra, förutom lite väl uppjagad i början, men står man still så är han stilla. Men blir ju uttråkad efter ett tag, då kan han försöka hitta på eget. Men det är ju endel av charmen med pinscher, att de inte är några förutsägbara tråkiga robotar.

Har du tex en schäfer vet du med stor sannolikhet vad du kan förvänta dig i en viss situation, varje gång. Skäller du på den säger den förlåt & gör sitt yttersta. Har du en pinscher så kan allt möjligt & omöjligt i olika situationer få hunden att reagera olika. Blir du själv upprörd/arg så strejkar hunden. Det tycker jag är sunt, samtidigt som det är frustrerande. (Ja, alla hamnade över samma kam & det är min uppfattning om saken)

Som Xerox, väldigt pedagogisk & alltid trevlig mot andra hundar (som kunde uppföra sig). Hade vi stått stilla för länge & han blivit uttråkad, ja, då kunde han börja vakta pinnar/leksaker mot en hundkompis, som han annars inte gjorde. Inget jätteroligt beteende, men jag visste om det & man kan ju förstå att det blev tråkigt att vänta. Var han lös & det hände för lite, tex när vi plockade bär så hittade man honom vid ryggsäcken väntandes på instruktioner:)

Nu orkar jag inte skriva mer.. Har jobbat första dagen på mitt nya jobb med mer än massor av saker att lära sig:)
Ska ut med Kiro & Alwa på upptåg innan läggdags. Ska ha med Kiro på jobbet senare, men nu får han "lida" hemma denna vecka, så som "kompensation" lek & bus med syrran i det fria.

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Hur har din dag varit? :)
Ha det bra :)

Postat av: Maj-Len

Vad roligt med hunddag och Nytt jobb.
Nu blev jag nyfiken, vart jobbar du?

Har du anmält till mälarn?

Kram

2008-05-05 @ 19:07:01
URL: http://home.swipnet.se/wilma_azzra/
Postat av: Claes

Vad synd att anmälan missades, det hade väl varit kul att prova på? Mognad spelar en hel del roll faktiskt.

Kommer ni till Mälaren och SSPK i Stockholm i juli? Det gör jag & Ambra!

2008-05-06 @ 05:46:36
Postat av: Lena m. Bella

Hej!
Lycka till med nya jobbet! Om du har problem kan du alltid fråga Niclas Johansson han brukar ha svar på allt ;)

2008-05-07 @ 23:56:15
URL: http://www.laget.se/bella
Postat av: Lena m. Bella

Vi är kompisar med Niclas o Lotta. Vi har grabbar i samma fotbollslag. Förresten fyller han 40 år idag!

2008-05-09 @ 09:50:14
URL: http://www.laget.se/bella
Postat av: Lena m. Bella

Nej,nu har valparna kommit så nervositeten är över. Åtta stycken blev det. Så söta

2008-05-09 @ 22:50:11
URL: http://www.laget.se/bella

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback