Äntligen!!

Jag fattar inte vad som hänt? Har han blivit bortbytt, har han studerat andra hundar eller är det helt enkelt bara så att jag mår bättre (han mår dåligt när mamma mår dåligt) & tagit mig i kragen & satt igång med träningen igen?

I söndags var vi på ridhusträningen & det gick allt annat än bra. Eller jo, visst kan han, men understimulerad pinscher i ridhus & försök till seriös träning, nä skulle inte tro det. Men när han inte var övertänd & kastade sig runt hit & dit så var han duktig ändå.

Har börjat med en ny grej, efter tips från Anette, att lära honom hans namn. Att han ska lyssna, oavsett, om jag ropar Aquiro. För jag har inte något tydligt väl inlärt ord för att han ska lyssna oavsett störning (hit är ju för tävlingsträning). Skäms på mig!! Men han har ju funkat så bra lös så jag har inte behövt tänka på det. Men ajja bajja mig. Så nu klickar jag in hans namn så att det är superpositivt, satte honom inne i köket, gick in till vardagsrummet, han fick ett "Aquiro" sen direkt jag såg honom så klickar jag. Kanske inte helt enligt boken, men det verkar funka, provade med minimal störning på promenaden & javisst, det funkade.

Sen idag fick jag även för mig att ta fram en spårapport (man får alldeles säkert inte ha dom inne på golvet, men alla sätt är bra utom dom som inte funkar har jag fått lära mig). Satte honom i köket & la den på hallmattan(runt ett hörn), sen fick han ett varsågod, när han stannade & nosade på pinnen klickade jag & gav godis, vad gör hunden då? Jo, han lägger sig ner & "smäller" med tassen på spårapporten! Klick, godis & massa beröm. Viktigast nu är ju ATT han markerar den tycker jag. Vill inte börja vara kinkig än.

Sen ut på kvällspromenad, la ett kort rakt spår med apport(inte samma som jag hade inne), gick promenaden sen spåret(när han fattade att det var spår på g blev han tossig), han markerade pinnen, jag blev så till mig så jag väckte nog de stackare som hunnit gå & lägga sig i grannhusen, hihi.

När vi kom in bad han om mer träning (stackarn har väl stort underskott). Så jag tog fram den fasade apporten... Kastade den först, samma visa som innan, han tror att det räcker med att nosa på den & kastar jag iväg den vill väl inte han ha den.. Men sen sprang jag iväg från honom med den & drog den i luften framför honom, stannade & han tog den! Höll som längst ca 2 sekunder (upprepade 4ggr). Lite försiktigt, men långt bak & ändå, han höll den! Multum med beröm, godis som belöning 2ggr & så beröm med favoritsnöret 2ggr. Sen undan med apporten snabbt. Kunde säkert tränat mer, men någon måtta får det ju vara:)

Kommentarer
Postat av: Anette

Hej!

Kul att det går så bra med Aquiro. Jag såg ju hur taggad han var i ridhuset, han hade mycket lagrad energi i sig som ville ut. Han har en jättebra kontakt med dig när du tränar honom.

Kommer du till skotträningen på lördag?

Kram

Postat av: Anna Hellsten

Hej!
Anna heter jag och är ägare till Appealing Grace Bello Ad Astra numera kallad "Bono". Jag har
läst lite här på din blogg och skrattar gott när jag förstår att Aquiro verkar ganska lik Bono till sättet. Lite dampig mellan varven, men fantastiskt go'. ha ha. Såg på någon annan sida på nätet, vart det nu var att du och några andra hundägare brukar träffas för lite promenad sällskap. Jag och Bono skulle jättegärna hänga med ut någon gång. Träffar inte så många andra hundar eftersom vi bor ute på landet och behöver därför både leka och socialiseras. Jag kan dessutom behöva få lite tips från trevligt sällskap. Min största undran är egentligen om alla valpar är så här dampiga och livliga. ha ha

2008-02-23 @ 19:44:05
Postat av: Fia & Aquiro

Hej Anna!

Kan det ha varit bukefalos som du kikat på?:) Har iaf ett par promenadkompisar därifrån. Men vore jättekul att ses & så får de busa lite, min skrutt är ju van med valpar. Hur gamla har de hunnit bli? Såg ju de små knoddarna när de var små:)

Valpar är dampiga, pinschrar är dampiga;) Men min herre är lugn när det inte händer något, fullt ös när det händer saker, det är väl så de ska vara:)

Maila mig om du vill på sofia.andersson@vasteras.cc

//Fia & Aquiro

2008-02-26 @ 16:28:32
Postat av: Lena o Bella

Hallå där!
Det är länge sen senast jag var här ser jag. Vilken himla mysig Trollstig du hade på bilderna. Kul att träningen går bra också, du är så himla duktig med Aquiro.
Ha det....
Lena

2008-03-03 @ 15:25:38
URL: http://www.laget.se/bella

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback