Strömsholm

Ska börja med att varna känsliga läsare för  lite sårbeskrivning..

Igår var vi på Strömsholm med lillskrutten, han blev blockhalt i lördags, sen bättre i söndags, men hade fått något sorts sår mellan tårna på ena baktassen (samma som han haltade på). Trodde att såret blivit för att han slickat sig eftersom han hade ont, men det visade sig att såret var själva grejen (efter en röntgen som visade ett fint ben) en sorts infektion eller liknande.

Det ser ut som en mindre vindruva med ett hål i mellan tårna.. Ser rätt läskigt ut & jag är inte så känslig. Kom en del blod & var första dagen den sprack, men nu kommer det bara lite var i taget. Mm.. Ska tvätta med koksaltlösning varje dag sen med ett speciellt bakteriedödande schampoo var tredje dag, dessutom får han rimadyl 5 dagar (för att minska smärtan & risken för inflammation) & penicillin i 3 (!) veckor..

Han var som vanligt en stjärna hos veterinären! Den norska vet. fjäskade visserligen med lite gott, men han verkade gilla henne ändå, blev bra övning med kika på tänder & klämma lite här & var. Sen till benet där han har ont, han pep & skruvade på sig där det var som värst, men inget annat. Sen så tyckte hon inte att han behövde lugnande inför röntgen (som jag annars tycker att de pillar i hundarna bara för att).

Så han skulle alltså röntgas, vara blick stilla utan det minsta lugnande. Han var kanonduktig i väntrummet, trots flera hundar, han låg eller satt. Såklart lite uttråkad, men jätteduktig. Men jag var ändå lite orolig, nåja, jag skulle ju hjälpa till att hålla & sen fanns ju Pär till hands om det skulle fattas sköterskor. Pär slapp, vi var totalt tre i rummet, först skulle han sitta, det gick superbra, sen ligga på sidan, den manliga sköterskan sa bara "nu ska han ligga på sidan" innan jag hann reagera så, hepp, så låg han på sidan, så skönt att han låter sig bökas runt av främlingar. Även om han blev lite stressad när han låg på sidan för då skulle de ha isär tårna & ta en bild, vilket måste gjort jätteont, men sen när han fick komma loss så viftade svansen efter tre sekunder & så skulle han hälsa glatt på de som hållt fast & "plågat" honom. Underbara lille skrutt.

Vet. kikade på bilderna, det var inga konstigheter. Skönt! Hon trodde att det bara berodde på såret, eftersom de kunde göra bra ont redan innan de syntes. Hon tog en odling på lite var från såret, var skönt nog inte så mycket där i , men kan inte ha varit skönt alls för lille skrutt. Han gnydde lite, men sen var han lika glad igen. Förstår inte, han är så gudasnäll. Men med vakt & skärpa.

Bra för mitt själlvförtroende också att han kunde sitta/ligga kvar & bete sig när det var så mycket hundar omkring. Vi kan minsann!:)

Kommentarer
Postat av: Anette

Stackars Aquiro! Han har ju nyligen varit halt och så kommer detta så snart inpå. Hoppas han blir bra snart. Visst är det skönt att det går så bra hos veterinären. Egon var också helt lugn när vi var där fast veterinären klämde och kände överallt.
Ha det så bra!
Kramar.

Postat av: Maj-Len

Men Aquiro då.
Tråkigt med vetrinärbesök igen :(
Hoppas han blir bättre snart.

Kram

2007-11-29 @ 20:18:51
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Claes

Låter som furunkulos, det fick Dobbe förra året vid denna tiden. Tratt på huvudet och badande, medicinering etc...`

Har du erbjudits delägarskap hos veterinären än så mycket som du har varit där? ;)

Lycka till, skönt om Aquiro!

2007-12-03 @ 01:14:59
URL: http://www.dobbe.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback