Träning på Ekeberga

Igår var vi med Maj-Len, Wilma & Azzra på Ekeberga för lite träning. Eftersom han gick så himla bra dagen innan så gjorde vi bara en platsliggning (som faktiskt gick ok, han fick vara fastknuten & ska så vara ett tag).
Sen följsamhet/fritt följ som gick kanon. Gjorde inget mer vad jag minns iaf;)

Sen gick vi bort till den härliga agilitybanan som står uppe nu:) Hoppade hinder, som han verkar gilla mycket. Sen försökte vi lite på A-hindret & stegen, men de var lite läskiga, tror minsann att han är lite höjdrädd, det ska vi råda bot på, ska ut i naturen & omvärlden & klättra & klänga på saker, sen tar vi oss an de stora hindrena på agilitybanan. Började med lite slalom, tre pinnar, har ju fått instruktion hur man lär in det förut & körde på det, tusan vilken klipsk hund man har!:)

Blir nog att anmäla till någon agilitykurs när det finns möjlighet. Han verkar gilla det, även om han inte far runt som en tok på egen hand på banan som Xerox gjorde:)

Känns som att vi inte vill rikta in oss än, men roligt att han har fallenhet & motivation för lydnaden:) Nu är det bara jag som måste ta tillvara det:)

Kommentarer
Postat av: Kennelmamma Petra

Vad roligt att det gick bra! Var dock försiktig med agility-hinder, han är inte riktigt mogen för den typen av träning ännu. Dessutom kan ha bli rädd om han tar ett hinder fel, vilket ställer till det för er inför framtiden.

Kram, Petra

Postat av: Fia & Aquiro

Ska tänka på det! Tack:)

2007-05-04 @ 13:07:27
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Emma & Harry

Hej Sofia!

Först en stor kram till dig med tanke på Xerox bortgång. Jag sitter nästan här och gråter efter att jag läste ditt inlägg om honom lite längre ner. Det gör så fruktansvärt ont att förlora det bästa man har!

Vilken tur ändå att du har token Aquiro, bättre tröst kan man nog inte ha! Jag brukar följa din blogg, men är ruskigt dålig på att skriva kommentarer... ;)

Ett tips angående slalomen, när du sen ska träna in den. Ha alltid jämt antal pinnar så att Aquiro lär sig på vilken sida han ska ha pinnarna, det blir lättare att få in rytmen också.

Kul med fler agilitypinschrar!! De är ju som skapta för agility, nästan iaf! =)

2007-05-04 @ 16:21:47
URL: http://herrharry.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback