Äntligen hemma!

Jajamensan, igår eftermiddag hämtade vi vår efterlängtade Midas, även kallad Mjuko & div annat, precis som Kiro har han ett gäng smeknamn redan:)

Vi kom efter att släkten till min kompis (som också är uppfödarem) varit där & valparna var trötta, perfekt timing, visst det blev mycket för honom den dagen med allt, men alla valparna är tuffa & såhär med facit i hand så var det perfekt att han haft mycket igår. Nåja, han ylade/skrek på hela grusvägen till & från, det är väl max 1 mil, Kiro fick vara hemma & vänta, så när vi kom hem så hämtade husse honom inne & jag väntade i den varma bilen (inte så väldigt roligt väder för en liten dp-valp..) Kiro blev helt till sig, han visste nog på en gång han kände lukten, vi har ju kommit hem & luktat så ett gäng gånger, spec jag.

Han var lite för på(glad) & lillskiten lite osäker så han morrade mot Kiro som gjorde lekinviter & lugnade sig. Midas var lite osäker någon timme, men sen släppte det & dom lekte & trivs såhär nästa dag kanonbra med varann, Kiro lyser på något sätt "stolt storebror". Han har sagt ifrån väldigt försiktigt när Midas försökt knycka ben av honom, vilket jag blev förvånad över. Han sov hela natten (bara Kiro som höll mig vaken, han fick inte sova i sängen, eftersom jag är en sån hönsmamma, men lillplutten är faktiskt mycket mindre än Kiro. & ätit bra har han också:)

Nä nu är det dags för lite bilder!! Vi fotar en hel del så det kommer väl upp när man har tid & så att lägga upp:)

Ville med den här bilden visa att de såg väldigt lika ut när man såg dom från detta perspektiv:)


Här har vi kommit igång att leka, tre terrorister på samma stackars sköldpadda, fr vänster Midas, Husse & till höger Kiro.


Äter ben nredvid varann, det roliga är att lillen har det stora benet & Kiro det lilla, men det var Kiro som tog vad han ville ha:) Midas släpade omkring på det stora betet f.ö:)


Sötörat i husses knä. Vi tror på ståndöron:)


Tittar på skidor på tv, eller iaf husse & Kiro, Midas myser i husses knä.

Två dagar kvar

Ja, nu är det nääära, hämtar lill-pojken på lördag, han ska besiktas på fredag... Vi var där & hälsade på igår & jisses vilket härj det var på de små liven! Mamma hund är helskön, leker mycket med sina små & uppfostrar sådär lagom, mer tillsägelser står tant G & gammelman S för. De tar åt sig & sen går livet vidare efter en sekund. Orädda & sociala kan man sammanfatta dom små liven som, envisa & massa bus också. Tror det kommer bli ett gäng härliga små hundar, men så har de ju att brås på också:)

Är en liten röd hane som inte fått hem än, så vet ni någon som är sugen på en dvärgpinscher så kika in på
www.dpklubben.se under valphänvisning, födda valpar, efter Exigor's Prinz In Red & under Piri Piri's Amazing Amara, där finns kontaktinfo.

Jag är så nyfiken på vad Kiro kommer säga om den lille knodden, han är ju van med valpar & småhundar & brukar vara försiktig, så det kommer nog bli kanon, men det var längesen nu som det verkligen bodde en till hund hemma. Måste varit förra sommaren, då jag var "jourhem" åt en kompis tik, skulle eg behållt den hunden, men det fungerade inte med en tik, som dessutom rymmer vid löp.. tyvärr, jäkligt trevlig tik att träna med.. Hursom, jag vet efter att vi var "daghem" någon månad till mammas flat att Kiro tycker att livet blir liite bättre med en till hund under samma tak, trots att lille Zeb kan vara riiktigt dryg mot Kiro så blir Kiro lika glad varje gång de ses.

Så nu håller jag på att vila upp mig så jag är fit for fight att springa ut med Midas i tid & otid, jag har aldrig haft en "riktig" valptid tror jag, Kiro var en ängel & så hade jag ju uppfostringshjälp av Xerox.. Så det här ska bli spännande:)

Snaaart..

Kanske det står ett till namn där uppe i hörnet på bloggen, för att fylla luckan i Aquiro & ..
Jag var & hälsade på valparna idag, har varit där en gång i veckan sen de var en vecka tror jag, jag fick specialtillstånd för att jag ev skulle kunna rycka in som valpvakt, nu har inte det behövts men ändå.
Tiken gillar dessutom mig mycket osv.. Inga problemas. Husse har också varit med nu när de är lite äldre, blev fem veckor idag! Jisses vad tiden går fort.

Det är en av de röda pojkarna som fastnat för mig & som jag fastnat för. Känner igen scenariot, samma som i Kiros kull, två röda hanar att välja på:)
Det är en liten herre vid namn Pluto (får se om han får heta det sen). Han har tytt sig lite till mig hela tiden, men idag så kom han springande mot mig när jag klev in i köket där valparna håller hus & sen var det han & jag under hela tiden jag var där. Kärlek!
Han är framåt, utforskar, busar som tusan med syskon, någon av de vuxna hundarna eller leksaker, social, men även mysig, tar man upp honom så somnar han eller bara njuter, men framförallt, pussas! släpper man ner honon så busar han iväg eller vill genast tillbaka. Klippte klorna på honom idag utan problem. Tror han kommer bli en kanon-hund att träna med & leva med. Oj oj oj... Inte bra det här;) Det är ju tre veckor kvar innan de är åtta veckor!

Om det blir nån, ja det finns ett om... Men jag hoppas & tror att det ska gå. Har ju längtat i snart två år efter en till hund.. Det är verkligen på tiden.