Träning i Växjöskogarna

Ja, hann med endel träning i helgen. I lördags jobbade Danne så då passade jag på att ta en långpromenad i skogen. Hade tyvärr inget föremål med mig, så en pinne fick duga, gick & höll i den en stund först. Xerox hittade den utan problem, även Aquiro gjorde bra ifrån sig, men han förstod väl inte riiiktigt. Ska testa med boll/tross istället här någon dag.

På kvällen åkte vi ut till en stoor fotbollsplan med skog bredvid. Ville köra lite sök-övning med Xerox så Danne fick springa in & gömma sig i skogen, han satt nog rätt svårt till, men Xerox fixade det utan problem, var ju någon han ville leta upp:) Här kunde han ju inte använda synen spec eftersom det var så mörkt, men han fick honom i näsan snabbt & hittade honom jättefint, det som förvånade mig på ett bra sätt var att trots belöning från Danne så var han supersnabb tillbaka till mig, kanske dags att börja med "visa"? Tänker ju inte tävla(okända figgar är ju lönlöst) så funderar på att strunta i norska sökrullen & bara koppla & kommendera visa. Ska prova det när tillfälle ges.

På söndagen så var vi ute i skogen i ljuset allihopa, körde lite föremålsuppletande då med, men sämre resultat. Men ändå okej. Men sen körde vi sökövning med Xerox(främst, även Aquiro släpptes), med mig som fig, vilket gick väldigt bra, när det blev rätt. Första gången slet sig båda hundarna i all iver, haha, så motivationen är det inte fel på:) Andra gången gick det bättre, han fuskade inte med synen & fick jobba lite för att få mig i näsan, men man märker att han tycker det här är riktigt roligt nu:)

Nej nu ska vi ut i snövädret & busa en sväng:)
Tjing!


Kommentarer
Postat av: Kennelmamma Petra

Vad kul att ni tränar lite uppletande! =)

Xerox har ju egentligen kommit relativt långt i sin sökutbildning (i vissa avseenden längra än Wilma, i och med att hans träning var tekniskt svårare). Dock har han inte tränat med den norskarullen, vilket är den främsta skillnanden mellan honom och Wilma. Att han inte stannar kvar hos figgen, beror med största sannolikhet på att vi sedan "länge" enbart tränade "tekniskt korrekta" skick, där han enbart lokaliserade figgen. För att direkt "hämta" föraren och påvisa figuranten, för att därefter få sin belöning (kamp och/eller godis).

Hoppas vi kan ses Snart! LÄngtar...!

Bamsekram, Petra

Postat av: Maj-Len

Visst är det skoj att se hundarna så ivriga och glada : )
Imorgon har Ellinor bestämt att hon ska miljöträna Azzra nere på stan. Hon ska även få åka buss : )

Vi hörs!

2007-02-06 @ 18:26:50
URL: http://azzra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback